SERGEJ TRIFUNOVIĆ U VELIKOJ OPASNOSTI! Đilasu i njegovim pulenima pretnje legitimno sredstvo u borbi za bojkot izbora! OPOZICIONARIU STRAHU
Foto: Vladimir Šporčić

OPOZICIONARI U STRAHU

SERGEJ TRIFUNOVIĆ U VELIKOJ OPASNOSTI! Đilasu i njegovim pulenima pretnje legitimno sredstvo u borbi za bojkot izbora! OPOZICIONARIU STRAHU

Politika -

Opozicionari ovih dana žive u strahu od optužbi koje mogu pretrpeti od Đilasa i njegovih pulena ako se usude da donesu odluku da učestvuju na izborima, navodi izvor iz dobro obaveštenih krugova bliskih opozicionarima.

Kako Đilas zamišlja demokratiju vidi se po tome što su mu pretnje postale legitimno sredstvo u borbi za bojkot izbora. Njegovi najbliži saradnici sve češće u javnost izlaze sa uvredama, omalovažavanjem, optužbama, pa i pretnjama na račun svih opozicionara koji još nisu doneli odluku o bojkotu - navode naši izvori i dodaju da su DS i PSG, koji predvodi Sergej Trifunović, najviše na meti Đilasa.

- U redovima demokrata mesecima je vanredno stanje, većina funkcionera je za izlazak na izbore, ali su pritisnuti od Đilasovih namesnika, koji im otvoreno govore da će ih proglasiti za Vučićeve saradnike ako se usude da govore protiv bojkota. Zato i ne čudi što su i funkcioneri DS-a, koji su bili najžešći protivnici bojkota, poslednjih nedelja zaćutali - objašnjavaju naši sagovornici i dodaju da Đilasovi puleni sve češće pretnje i optužbe za saradnju sa Vučićem iznose da bi pritisnuli i lidera PSG-a Sergeja Trifunovića da što pre donese odluku o bojkotu.

- Trifunović je čovek koga Đilas ne može da kontroliše, jer njega niko ne može da kontroliše. Đilas je svestan da će se Sergeju, ako odluči da izađe na izbore, prikloniti i dobar deo DS-a i da će priča o bojkotu izbora pasti u vodu. PSG pojačan funkcionerima DS-a će dobiti glasove birača koji su građanski orijentisani i ući u parlament na velika vrata - zaključuju naši izvori.

Da su saznanja Aloa tačna, vidi se i po izjavama Đilasovih najbližih saradnika, koji se ovih dana utrkuju ko će izneti više kritika, optužbi i pretnji na račun opozicionara koji su protiv bojkota izbora.

- Svako ko izađe na ovakve izbore saučesnik je Vučićevog režima - poručila je pre nekoliko dana Marinika Tepić, potpredsednica Đilasove stranke i narodna poslanica poznata po čestom menjanju partija.

Pretnje na račun opozicionara koji izađu na izbore izgovorio je lider DS-a Zoran Lutovac, koji je izjavio da će svi oni koji izađu na fingirane izbore u nekom trenutku morati da odgovaraju za to.

kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track