NASILJE PREMA SRBIMA NA KIM HITNO SANKCIONISATI! Đurić: Napad na maloletnog mladića dokaz da se BRUTALNI napadi nastavljaju! Naš narod se ZASTRAŠUJE I PROGONI
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

PROGON SRBA SE NASTAVLJA

NASILJE PREMA SRBIMA NA KIM HITNO SANKCIONISATI! Đurić: Napad na maloletnog mladića dokaz da se BRUTALNI napadi nastavljaju! Naš narod se ZASTRAŠUJE I PROGONI

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić navodi da poslednji incident u Kosovskoj Mitrovici u kojem je povređen maloletni mladić pokazuje da se brutalni napadi na Srbe nastavljaju. Upozorava da nasilje prema Srbima mora odmah i najoštrije da se sankcioniše.

Marko Đurić je naveo da Beograd već godinama strpljivo i uporno upozorava predstavnike Međunarodne zajednice i ukazuje na činjenicu da je Most na Ibru bio poprište preko 900 upada i napada na većinski srpski naseljeni deo Kosovske Mitrovice.

- Kažemo im ako ne želite da se u Kosovskoj Mitrovici ponovi scenario iz Prištine, Đakovice, Prizrena, iz sredina gde Srba više nema, nemojte ni da razmišljate o tome da namećete bilo kakva rešenja koja lokalna zajednica ne prihvata. Svako rešenje mora da bude isključivo u dogovoru sa Srbima na KiM, ističe Đurić.

Osvrćući se na incident kod glavnog mosta na Ibru gde je povređen maloletni mladić ocenjuje da je to još jedan brutalan akt napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, pokušaj da se zastraše i progone Srbi u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je istakao, neophodno je da bezbednosne strukture hitno reaguju i da počinioci budu privedeni.

Prema njegovim rečima, napad je proizvod "šovinističke mržnje koja se mesecima pumpa u albanskim medijima gde su Srbi označeni kao glavne mete".

- Mi smo mesecima unazad upozoravali na opasnost od takvog ponašanja i danas vidimo da prve žrtve se već dešavaju. Ovo nasilje prema Srbima mora odmah i najoštrije da se sankcioniše, zaključio je Đurić.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track