DOBRE VESTI IZ KOSOVSKE MITROVICE Dr Ivanović: Izbodeni srpski dečak uspešno se oporavlja! Napadnut je s leđa
Foto: printscreen/YT/Kosovo Online

stanje stabilno

DOBRE VESTI IZ KOSOVSKE MITROVICE Dr Ivanović: Izbodeni srpski dečak uspešno se oporavlja! Napadnut je s leđa

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Mladić D.B. koji je nožem izboden u nedelju veče na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici uspešno se oporavlja u Kliničko bolničkom centru, izjavio je direktor te ustanove Milan Ivanović.

Prema njegovim rečima, zdravstveno stanje pacijenta je stabilno u ovom trenutku i tok lečenja je povoljan.

"On je napadnut sa leđa, uboden je nožem u predelu bubrega i desne strane grudnog koša, tako da su povrede bile opasne po život. Bio u jednom šoku ali je brzom intervencijom lekara operisan i krvarenje je zaustavljeno. Ne očekujemo komplikacije", rekao je Ivanović, prenosi Kosovo onlajn.

foto: AP

Kako je rekao, prethodnih par nedelja bilo je još par sličnih slučajeva i dodao da smatra da građani nemaju poverenje u kosovske institucije.

"Jedina naša podrška i temelj naše borbe i optimizma da ćemo ostati ovde, izboriti se protiv ovoga nasilja i terora, jeste naša država Srbija koja nam u svakom trenutku daje bezrezervnu podršku", rekao je on i najavio da će sredstvima Vlade Srbije uskoro krenuti rekonstrukcija te zdravstvene ustanove.

Petković: Srbija će učiniti sve da zaštiti narod na KiM

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković obišao je danas srpskog mladića, kojeg su Albanci nedavno izboli na mostu na Ibru, u KBC u severnoj Mitrovici i tom prilikom poručio da će Srbija učiniti sve da zaštiti srpski narod na KiM.

Petković je rekao da ranjavanje tog mladića predstavlja pokušaj ubistva i da to nije bio jedini incident koji se tokom vikenda dogodio na Kosovu.

On je preneo i poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM da je država Srbija uz svoj narod, da se zalaže za mir, za kompromisno rešenje. Pozvao je Srbe da ne reaguju na različite incidente.

- Napadi poput ovog su nedopustivi, dodao je on i rekao da će država Srbija učiniti sve da zaštiti srpski narod i da tako proba da osigura preko potrebnu bezbednost i mir.

Prema njegovim rečima, povređeni srpski mladić predstavlja simbol srpskog otpora albanskom ekstremizmu i borbe srpskog naroda koja traje već 20 godina, posebno na ibarskom mostu, prenosi Kosovo on lajn.

Skrenuo je pažnju i da su napadači treći dan napadači su na slobodi a da će Srbija insistirati da pravda bude zadovoljena sve dok ne pohapse svi koji su učestvovali u tom napadu, posebno imajući u vidu da se to dešavalo u prisustvu i kosovske policije i Kfora.

Kako je ocenio incidenti na Kosovu dešavaju se zbog, kako je naveo, mržnje albanskih političkih partija prema svemu što je srpsko, a u jeku predizborne kampanje i borbe za glas više među Albancima. Zajedno s Petkovićem, mladića su posetili predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track