MRKONJIĆ: DOBRO JE ŠTO JE GROM SPUCAO DAČIĆA! Mrka poručio posle drame u avionu da su SOCIJALISTI NEUNIŠTIVI
Foto: Zorana Jevtić/Tanjug

PREDIZBORNO PREDSKAZANJE

MRKONJIĆ: DOBRO JE ŠTO JE GROM SPUCAO DAČIĆA! Mrka poručio posle drame u avionu da su SOCIJALISTI NEUNIŠTIVI

Politika -

Udar groma u Dačićev avion donosi socijalistima sreću na izborima, tako tvrdi Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS.

- Socijalisti su uglavnom neuništivi! Samo je pitanje artikulacije, da okupimo te naše glasače i ima da budemo najbolja stranka.

- Pobedićemo na narednim izborima. To što je grom udario u Dačićev avion je dobar znak zbog izbora! Pobedićemo na izborima - poručio je juče Mrkonjić komentarišući udar groma u vladin „falkon” kojim je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i lider SPS, krenuo u Ljubljanu.

Prisebnošću pilota, avion je bezbedno prizemljen na ljubljanski aerodrom, a Dačić je nastavio put Bleda, gde učestvuje na Strateškom forumu.

- Pilot je bio priseban. Nije bilo prijatno, ali su mi rekli da avion nije nigde probušen. Idemo dalje - poručio je šef diplomatije za medije komentarišući dramu koja se dogodila kada je avion uleteo u oluju.

Međutim, ovo nije prvi put da ministar doživi neprijatnost. Krajem maja ove godine, Dačić je za 12 sati preživeo teroristički napad u Somaliji, u kojem je poginulo šestoro ljudi, ali i kvar na državnom avionu tokom leta.

- Piloti su rekli da im se uključio crveni alarm za bateriju u akumulatoru i da moramo odmah da sletimo jer može da dođe do požara i eksplozije. Srećom, bili smo blizu Atine, pa smo prinudno sleteli, tamo su nas na aerodromu čekale ekipe za prvu pomoć i spasavanje, vatrogasci... Tako da su morali da pronađu nove baterije. To je sve trajalo četiri-pet sati i onda smo istim avionom stigli u Beograd oko 3 ujutru - kazao je tada Dačić i istakao da ga te dve situacije nisu izbacile iz koloseka.

- Ja sam oguglao, ni na šta ne reagujem - naveo je šef diplomatije u razgovoru za medije i dodao: „Kao da imam deset života.“

Kurir.rs/Alo

Foto Zorana Jevtić/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track