JOKSIMOVIĆEVA: U EU zbog boljeg života građana
Foto: Beta / Milan Obradocvić

na panelu

JOKSIMOVIĆEVA: U EU zbog boljeg života građana

Politika -

Srbija ima glavni spoljopoliticki cilj, zacrtan u ekspozeu Vlade, a to su evropske integracije, kaže ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja ističe da svakodnevno uočava probleme u zajedničkoj politici proširenja, ali da ne misli da zbog toga ima pravo da javno deli lekcije partnerima iz EU, kao što ni mi ne volimo da oni nama dele lekcije.

Joksimović je to rekla Tanjugu upitana šta bi ona rekla na panelu "Zapadni Balkan - evropeizacija, demokratizacija, zajednička odgovornost", koji je održan juče u okviru Strateškog foruma na Bledu.

Joksimović poručuje da Srbija želi da bude konstruktivan partner kao kandidat za članstvo i da postane država članica koja će umeti da se dogovara za zajedničkim stolom i konstruktivno doprinosi zajedničkoj politici, istovremeno promovišući svoje interese u interesu napretka Srbije, stabilnosti i višeg životnog standarda i kvaliteta života, uslova rada i mogućnosti zapošljavanja, viših zarada naših građana.

"Ako neko svakodnevno uočava probleme u zajedničkoj politici proširenja, to sam ja kao ministar za evropske integracije. Ali ne mislim da zbog toga imam pravo da budem nestrpljiva i neprekidno frustrirana i da javno delim lekcije partnerima iz EU, kao što i mi ne volimo da oni nama dele lekcije", navela je Joksimović.

To, ističe, samo može da otvori sumnje u pouzdanost evropskog puta Srbije i da pomogne onima koji uporno rade na predstavljanju Srbije kao remetilačkog i problematičnog faktora.

"Kao ministar za EU uvek vrlo jasno i čvrsto zastupam interese Srbije, ali u spoljnoj politici, ispred ličnih mišljenja i osećanja, uvek mora na prvom mestu da bude interes naših građana i naše zemlje i imidž koji smo Vučićevom odgovornom politikom i ugledom značajno popravili kao država koja je postala deo rešenja, a ne problema", istakla je Joksimović, koja je ministar u Vladi Srbije delegiran ispred Srpske napredne stranke.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track