Najnovije vesti

BRNABIĆEVA UOČI SASTANKA NA FPN: Opozicija želi samo da dobije vlast bez izbora
Foto: TANJUG/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

"prilika da obe strane pokažu pravo lice"

BRNABIĆEVA UOČI SASTANKA NA FPN: Opozicija želi samo da dobije vlast bez izbora

Politika

Opoiziciju interesuje samo da dođu na vlast, ali bez izbora, izjavila je predsednica vlade Ana Brnabić.

Ona je ocenila danas da je sastanak između predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima, na FPN-u, još jedna prilika da obe strane pokažu pravo lice - vlast da je za dijalog, a opozicija da je za bojkot.

"Sve je to jedna farsa u kojoj oni idu u krug, ali u stvari jedino za šta nisu jeste dijalog, a ono za šta jesu je bojkot, da bi prikrili da nemaju podršku građana, i da, pretpostavljam, na potpuno nedemokratski način, bilo kako, dođu na vlast", rekla je Brbnabić odgovarajući na pitanja novinara.

"Da li je to prelazna vlada, iako nema uslova za to, iako smo demokratska država i imamo političku stabilnost, njima je važno samo da kako-tako, nekako, dođu na vlast bez izbora", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je mesto za dijalog opozicije i vlasti parlament, jer sednice imaju direktan prednos i svi građani mogu da čuju šta govore oni za koje su glasali.

Dodala je da ne zna šta da očekuje od današnjeg sastanka vlasti i opozicije na FPN-u, između ostalog zato što je reč o ljudima iz opozicije koji su prvo pozivali na dijalog u parlamentu, a kada ih je pozvala predsednica Maja Gojković da dođu u Skupštinu - nisu se odazvali.

Potom su, kaže Brnabić, pozivali da se u Skupštini održi sdednica o KiM, a kada je, podseća, predsednik Srbije došao u parlament i o temi KiM govorio, nisu našli za shodno da dođu.

Nakon toga rekli su da hoće na drugo mesto, a kada je dijalog organizovan na FPN-u, onda nisu zadovoljni, rekla je Brnabić, na predstavljanju programa Master 4.0 koji će biti sporovođen na 13 državnih fakulteta.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...