BIVŠI TELOHRANITELJ PREDSEDNIKA SRJ OTKRIVA: Mira i Sloba se šokirali koliko kuća ima Karić na Dedinju!
Foto: Profimedia, Dado Đilas, EPA

EKSKLUZIVNO

BIVŠI TELOHRANITELJ PREDSEDNIKA SRJ OTKRIVA: Mira i Sloba se šokirali koliko kuća ima Karić na Dedinju!

Politika -

Nekadašnji predsednik Jugoslavije i Srbije Slobodan Milošević i njegova supruga Mirjana Marković bili su zapanjeni kada su saznali koliko je bogatstvo biznismen Bogoljub Karić stekao tokom njihove vladavine.

Markovićeva je bila neprijatno iznenađena kad je saznala da Karić ima brojne vile po Dedinju, dok je Milošević pobesneo kad je otkrio da ga je ovaj biznismen, kako je sam priznao, zloupotrebljavao.

Sve ovo tvrdi dugogodišnji Miloševićev telohranitelj Goran Pajić, koji kaže da se Karić bogatio tako što su njegove firme dobijale od države brojne poslove, ali na kvarno. Naime, kako objašnjava, Karić je obmanjivao tadašnje državne funkcionere da za dobijanje poslova ima saglasnost upravo od Miloševića.

foto: Printscreen YouTube

- Kad se jednom prilikom Mira Marković vraćala Užičkom ulicom, pitala je mog kolegu čija je to vila. Odgovorio joj je: „Bogoljuba Karića“. Mira Marković je začuđeno pitala: „Pa zar on nema kuću u Tolstojevoj, pored naše?“ On joj je odgovorio: „Da, ali i ovo je njihova. Imaju oni još kuća“. Uzvratila je: „Nisam znala“ i zatražila da je proveze i pokaže koje su to Karićeve kuće - navodi Pajić u svojoj knjizi „Slobodan Milošević - Neka druga priča“.

Markovićeva je potom sve ispričala Miloševiću, koji je bio zapanjen:

- Na jednom sastanku sa saradnicima pomenuo je koliko kuća Karići imaju na Dedinju, na šta mu je jedan od ministara rekao: „Predsedniče, on od vas dođe kod nas i kaže da određeni posao treba da odradi njegova firma. Smatrali smo da ste mu vi dali saglasnost, pa smo odobravali realizaciju posla“. Milošević je rekao: „Ama, čoveče, o čemu pričaš? Nisam ga ja slao“. Svi su se zgledali i shvatili o čemu se radi. Milošević je konstatovao da ga je Karić zloupotrebljavao.

Pajić za Kurir navodi da stoji iza svake reči napisane u knjizi, gde je opisao isključivo događaje kojima je lično prisustvovao:

- Sve je verodostojno. Ništa nisam menjao.

O lideru Srpskog pokreta obnove

VUK JE BUDALA, DAVI ME

foto: Kurir

Lider SPO Vuk Drašković je, navodi Pajić, u jednom periodu bio uporan da se čuje s predsednikom:

- Ne samo u mojoj smeni, zvao je i u smenama kolega. Predsednik nije hteo da se čuje s njim. Čak nam je predsednik prenosio: „Čovek me davi, otkačite ga“. Pozivi su nastavljeni, jednom je tražio: „Molim vas, spojte me s predsednikom, imam velikih problema, prete mi“. Predsednik je rekao: „Šta je toj budali? Sad hitno? Dobro, daj mi vezu“.

O generalu VJ

PERIŠIĆ MOLIO DA GA NE SMENJUJU

foto: AP

Milošević je bio šokiran i kada je saznao da je tadašnji načelnik Generalštaba VJ Momčilo Perišić odavao informacije strancima. Pajić otkriva kako je on tada reagovao.

- Zar je moguće da me tek sad obaveštavate? Ne mogu da verujem da mi je čovek radio iza leđa! Šta je sa obaveštajnom i kontraobaveštajnom službom? - vikao je Milošević, u čiji kabinet je onda pozvan Perišić:

- „Ovo što si uradio, ne znam kako da opišem, bićeš smenjen, napusti kabinet.“ Perišić počinje da moli da ga ne smenjuje. Predsednik mu kaže: „Slušaš li ti sebe? Molim te, Gorane, isprati gosta“.

Marko i pevačice

VIĐAO SE S JAMI, MAJA MOLILA DA SE OŽENI NJOM

foto: Dragam Kadić, Damir Dervišagić, Profimedia

Marko Milošević je, kako Pajić navodi u knjizi, zadavao probleme obezbeđenju jer je voleo da izlazi, a poznati biznismeni i popularne pevačice utrkivali su se da budu s njim u društvu. Izdvajale su se Jasna Milenković Jami i Maja Nikolić, koja je molila da se Milošević junior oženi njom.

- Ja sam išao s nekoliko kolega kad je odlazio da se vidi s jednom pevačicom kod nje u stan (peva pesmu „Šibica“). Pa imate primer Maje Nikolić, koja je obletala oko njega. Kad je Marko bio povređen na auto-trkama, ona je došla na VMA utegnuta na štiklama koje su lupkale hodnicima. Rekao sam da sačeka da ga pitam da li može da ga poseti, jer sam znao da mu je devojka u apartmanu. On je, iako povređen, bukvalno poskočio na krevetu i rekao: „Ona nije normalna, molim te, reci joj da imam bolove i da će vizita, da ne mogu sad da je primim, da ću joj javiti kad da dođe i da je odvezete gde ona hoće“ - prepričava Pajić.

Nikolićeva je, navodi se, sve vreme tokom vožnje do Voždovca pričala o Marku.

- Molim vas, puno ga pozdravite i ja ga mnogo volim. Ja njega puno volim, ja bih volela da me on oženi, molim vas razgovarajte s njim - kazala im je Nikolićeva.

Marija Milošević o folkerki

AU, KOLIKO VESNA ZMIJANAC MOŽE DA POPIJE

foto: EPA/Jovan Živanović

Marija Milošević je jedno veče sa izvesnim Milovanom Vujisićem Vujom, gde su pevali Vesna Zmijanac i Nino Rešić.

- Vuja i Marija zatražili su da nam se za stolom pridruže Vesna i Nino. Oni su došli... Krenulo je naručivanje ture za turom i u jednom trenutku Marija mi je šapnula na uvo: „Au, koliko ova žena može da popije (misleći na Vesnu Zmijanac), pa sve čaše sa stola koje su bile pune ona je uzela i popila“ - navodi Pajić.

(Kurir.rs / Foto:Profimedia , EPA ,Dado Djilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja