Najnovije vesti

DAČIĆ REŠIO DA ŠIBA SOCIJALISTE: Ministar zagrmeo na partijske drugove zbog odsustva iz skupštine OD SADA VAS JA KONTROLIŠEM!
Foto: Marina Lopičić

OŠTRO

DAČIĆ REŠIO DA ŠIBA SOCIJALISTE: Ministar zagrmeo na partijske drugove zbog odsustva iz skupštine OD SADA VAS JA KONTROLIŠEM!

Politika

Lideru socijalista zasmetalo što trećina njegovih poslanika nije došla na sednicu parlamenta pa zapretio da će ubuduće analizirati ko „beži“ iz poslaničkih klupa, što su im nedavno zamerili i naprednjaci tvrdeći da sede po kafićima

Iako su nedavno zaratili s naprednjacima, koji su ih prozvali da su neradnici i da samo sede po kafićima, to poslanike SPS nije vratilo u skupštinske klupe, što je, izgleda, zasmetalo i šefu socijalista Ivici Dačiću, koji im je zapretio da će ubuduće analizirati ko odsustvuje sa sednica parlamenta. Pala je i kritika da malo spominju njegov lik i delo.


Dačić je, naime, tokom prekjučerašnje rasprave u parlamentu o ukidanju viza za nosioce pasoša Surinama, Paragvaja, Mjanmara i Dominikanske Republike, u šali poručio poslanicima SNS da ne moraju mnogo da ga pominju, ali je onda poručio - da oni njegovi iz SPS moraju.


Odsutan i Palma


- Mislim da me malo spominju, analiziraću ko me koliko spominje i ko je prisutan na sednici jer danas sam video da nekih ovde nema - kazao je lider SPS i ministar spoljnih poslova.


- Oni koji nisu redovni na sednicama Skupštine, neće biti u narednom sazivu - poručio Dačić za Kurir.

 

foto: Zorana Jevtić

Od 22 tribuna iz poslaničkog kluba SPS, kako Kurir saznaje, njih sedmoro, ili gotovo trećina, bilo je odsutno.


- Na sednici nisu bili Novica Tončev, Dušan Bajatović, Žarko Obradović, Neđo Jovanović, Dinić Ivana, Mihajlović Miletić, Zvonimir Stević. Čudi me da Ivica nije potkačio i našeg koalicionog partnera - JS Dragana Markovića Palme. Jer ni Palma nije bio na glasanju, pa možda može da se kaže da su Dačićevi sporazumi jedva prošli, sa 127 glasova - kaže sagovornik Kurira iz parlamenta.

 

foto: Marina Lopičić


Za razliku od njegovih partijskih drugova koji nisu želeli da „daju opravdanje“ za odsustvo iz poslaničke klupe, Tončev za Kurir kaže da podržava Dačićev predlog i da se uopšte nije osetio prozvanim jer funkcija narodnog poslanika podrazumeva i rad na terenu, pod uslovom da taj teren nije kafić.


Mandat na poklon


- Velika je razlika kad mandat dobijete zbog poverenja komšija u svojoj opštini i okrugu ili na poklon. Tačno je da neki poslanici SPS sede po kafićima, ali to je trend koji je kod nas prisutan desetak godina. Zašto? Zato što pojedinci u poslaničke klupe i jesu došli iz kafića i logično je da im život bude na relaciji kafić - Skupština. Ne mogu ljudi pod stare dane da menjaju navike - ocenjuje Tončev i dodaje je jedan od retkih u SPS koji voli statističke analize:

 

foto: Zorana Jevtić

- Jedva čekam da konkretne brojke stavimo na sto. Godinama zahtevam da se to uradi i podržavam Dačićev predlog. Kad preko stranačkih organa izgradimo autoritete i zavedemo disciplinu, to se više neće dešavati.


Šef poslanika SPS Đorđe Milićević kaže da su njegove kolege ovaj put bile odsutne iz opravdanih razloga ili su na službenom putovanju:


- Dačićevu sugestiju ne bih shvatio kao kritiku, ali sam uvek za analizu rada jer se samo rezultati vrednuju u politici.

Kritika iz SNS
BUDITE ODGOVORNI

 

foto: Beta


Često odsustvo iz skupštinske sale socijalistima su žestoko zamerili koalicioni partneri iz SNS. Krajem jula je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović prozvao SPS zato što veći deo poslanika te stranke nije bio u parlamentu tokom rasprave o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti.


- Mogu i ja da pošaljem svoje ljude da sede po kafićima i da dođu samo kad je dan za glasanje. Budite odgovoran koalicioni partner - kazao je tad Martinović i poručio da je neprihvatljivo da na zasedanju ima više poslanika opozicije nego iz SPS.

Počasni konzul
PODVODIO DEVOJKE I CRNOGORSKIM POLITIČARIMA


Marčelo Lala, počasni konzul Srbije u Italiji, koga su tamošnji mediji sumnjičili da je devojke podvodio političarima, organizovao je „bunga-bunga“ žurke koje su posećivali i neki funkcioneri iz vlasti Crne Gore, pišu crnogorski mediji. Lala je, kako je Kurir juče pisao, postavljen za konzula 2018, iako je bio u središtu afere koja je izbila u februaru 2012. Dačić je, nakon što mu je Kurir preneo saznanja, rekao da će opozvati Lalu. Italijanska štampa sumnjala je da je modna agencija „Dajmond fešn model“, čiji je Lala suvlasnik, za „lude seks-žurke“ iznajmljivala devojke koje nisu nosile donji veš, neke od njih čak i maloletne, i to za 60 evra.


(Kurir.rs / Biljana Bojić / Foto:Marina Lopičić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...