KSENIJA BOŽOVIĆ: Potrebno jedinstvo Srba na Kosovu, nastavljamo tamo gde je Oliver stao
Foto: Printscreen N1 TV

potpredsednica gi sdp

KSENIJA BOŽOVIĆ: Potrebno jedinstvo Srba na Kosovu, nastavljamo tamo gde je Oliver stao

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović rekla je da su svi u SDP, posebno u vreme kad je njihov lider Oliver Ivanović bio tri i po godine nepravedno zatočen, ali i posle njegovog ubistva, svakog momenta znali šta im je prioritet i cilj, a to je preko potrebno jedinstvo na Kosmetu radi opstanka Srba i očuvanja državnog i nacionalnog interesa.

Ovim rečima ona objašnjava najnoviju odluku da na predstojećim pokrajinskim izborima stane uz Srpsku listu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen

Dodaje da su "od dana kada su raspisani izbori, predstavnici GI SDP razgovarali sa predstavnicima svih političkih opcicja , a akcenat su stavljali na saradnju, ukoliko su im ciljevi i ideje isti", navodi Politika.

"Ništa u našem političkom angažmanu nije rađeno ispod žita", ističe ona, odgovarajući na tvrdnje pojedinih članova GI da o odluci nisu znali ništa.

Na pitanje šta je prevagnulo da uđe u koaliciju sa Srpskom listom i da li je odluku donela mimo svojih političkih saboraca, Božović odgovara da su o toku razgovora bili obavešteni svi članovi.

"Nijednom se nisam sprela sa predstavnicima Srpske liste, a jedina istina je da sam razgovarala sa predsednikom Vučićem. O tome su obavešteni svi članovi SDP, na sastancima koje sam imala pre susreta sa predsednikom, a i posle", rekla je ona.

Ona će na predstojećim kosovskim izborima biti jedna od tri poslanička kandidata na "Srpskoj listi" koje delegira GI SDP.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen

Upitana o trenutku u kojoj je odluka doneta, Božović kaže da je preloman i da se nije iskristalisao naprečac.

"U dogovoru sa stranačkim kolegama je donesena. Ali, posebno smo imali u vidu činjenicu da za 19 meseci, otkako je Oliver ubijen, sekretarica i ja, koje smo nekoliko puta saslušavane u Specijalnom tužilaštvu kao svedoci, osim podrške građana, nijedan drugi vid podrške nismo imale", rekla je ona i dodala da su uvidele da im je jedina podrška država Srbija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track