Najnovije vesti

PRIŠTINA U PANICI, HODŽAJ IZNEO OBAVEŠTAJNE PODATKE: Još 10 zemalja moglo bi da povuče priznanje nezavisnosti! IMAM POUZDANE INFORMACIJE
Foto: BETA/ARMENIJA ZAJMI BEŠEVIĆ

"Postoje neke istine koje su bolne"

PRIŠTINA U PANICI, HODŽAJ IZNEO OBAVEŠTAJNE PODATKE: Još 10 zemalja moglo bi da povuče priznanje nezavisnosti! IMAM POUZDANE INFORMACIJE

Politika

PRIŠTINA - Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija i potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj izijavio je da ima pouzdane informacije da bi još 10 zemalja moglo da povuče priznanje kosovske nezavisnosti.

"Postoji 13 zemalja koje su povukle priznanje. Jednom moramo shvatiti karakter našeg državljanstva. Da smo članica UN, priznanje bi bilo univerzalno. U ovoj situaciji, kada zemlja prizna Kosovo, moraju se uspostaviti diplomatski odnosi. Postoje neke istine koje su bolne ", rekao je Hodžaj za KTV televiziju.

Napomenuvši da postoje informacije da bi još 10 zemalja moglo da povuče priznanje, on je naglasio da je reč o "ozbiljnim" i "pouzdanim" informacijama iz diplomatskih izvora.

Hodžaj je rekao da je Prištini potrebna spoljna politika koja ima operativni plan i strateško razmišljanje, kako bi uspela da spreči kampanju povlačenja priznanja kosovke nezavisnosti, prenosi portal Koha.

On je dodao da Priština mora da koordinira sa partnerima kako bi obnovila priznanja nezavisnosti i kako bi se uticalo na Srbiju da zaustavi kampanju povlačenja priznanja nezavisnostti tzv. Kosova.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...