NA POZIV PREMIJERA BETELA: Brnabićeva u poseti Velikom Vojvodstvu Luksemburg
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

9. I 10. JANUARA

NA POZIV PREMIJERA BETELA: Brnabićeva u poseti Velikom Vojvodstvu Luksemburg

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u dvodnevnoj poseti Velikom Vojvodstvu Luksemburgu 9. i 10. septembra 2019. godine.

An Brnabić će u zvaničnoj poseti boraviti na poziv premijera Gzavijea Betela, koji će srpskoj premijerki upriličiti svečani doček sa vojnim počastima, saopšteno je iz vlade Srbije.

Kako se navodi, teme razgovora dva premijera biće bilateralni odnosi, kao i evropske integracije i odnos između Evropske unije i Zapadnog Balkana. Takođe, premijeri će nastaviti razgovore o konkretnim oblastima saradnje, započetim tokom posete luksemburškog premijera Beogradu.

Srpska premijerka će prisustvovati seminaru koji organizuju Startap centar Privredne komore Luksemburga, gde će digitalizacija i razmena iskustva u oblasti IKT-a biti jedna od tema u fokusu.

Na marginama seminara biće potpisan Memorandum o razumevanju između Privredne komore Luksemburga i Privredne komore Srbije.

Tokom posete, planirano je da se premijerka sastane i sa velikim vojvodom Anrijem i predsednikom Parlamenta Fernandom Etšenom.

Premijerka Brnabić će, takođe, prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom 75 godina od oslobođenja Luksemburga u Drugom svetskom ratu, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track