Stefanović predložen za predsednika Skupštine
Foto: Infobiro

Konstitutivna sednica Skupštine

Stefanović predložen za predsednika Skupštine

Politika -
Lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio da je ponosan što obarzovanog, mladog, odlučnog i trpeljivog čoveka može da predloži za tu funkciju

BEOGRAD - Predsedavajući konstitutvnom sednicom parlamenta Zaharije Trnavčević obavestio je poslanike da je Srpska napredna stranka predložila poslanika i funkcionera te partije Nebojšu Stefanovića za predsednika Skupšitne Srbije.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio da je ponosan što obarzovanog, mladog, odlučnog i trpeljivog čoveka može da predloži za tu funkciju.

Uz navode iz biografije, Vučić je dodao da će se Stefanović pre svega držati Ustava i zakona, dodajući da se SNS pre svega za to borila.

“Naš posao je kontrola izvršne vlasti i mi ćemo mu u tome pomoću, na najbolji način”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, parlament će imati četiri potpredsednika, umesto dosadašnjih šest.

“Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama uspeti da pomognemo zemlji da u ekonomskoj krizi uštedimo što više novca, zato ćemo imati i četiri poteredsednika parlamenta, smanjimo rasphodnu stranu budžeta, a prihodnu povećamo”, rekao je Vučić.

On je dodao da je predlog stranaka koje čine većinu , SNS, SPS, PUPS , URS, JS, SDA da se strankama u opoziciji omogući učešće u odborima i da ih vode u značajnom procentu, sprovode parlamentaru kontrolu i učestvuju u političkom životu Srbije.

Lider naprednjaka je ocenio da je danas važan dan za Srbiju i SNS i, kako je naglasio, s ponosom naveo da su naprednjaci za nepune četiri godine postojanja pobedili na izborima.

“Danas imamo mogućnost da počnemo sa promenama u Srbiji uvereni smo da će izbor novog rukovodstva skupštine doneti više trpeljivosti, međusobnog uvažavanja i političkog strpljenja onih koji čine većinu, ali i stranaka bivšeg režima”, rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track