Najnovije vesti

DRŽAVNI VRH ČEŠKE U SRBIJI: Sastali se sa premijerkom Anom Brnabić (FOTO)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

dvodnevna poseta

DRŽAVNI VRH ČEŠKE U SRBIJI: Sastali se sa premijerkom Anom Brnabić (FOTO)

Politika

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Češke Republike Milošem Zemanom, kojem je izrazila zahvalnost na prijateljstvu i čvrstoj podršci koju Češka pruža Srbiji na polju evropskih integracija.

 

Predsednik Zeman je na sastanku delegacije dveju zemalja istakao da veoma ceni prijateljske odnose dva naroda i dodao da će Češka nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Brnabić i Zeman su razgovarali i o unapređenju privredne saradnje u svetlu činjenice da su češke investicije sve prisutnije u Srbiji.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

U delegaciji Češke sastanku su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček, potpredsednik Vlade i ministar trgovine i industrije Karel Havliček, ministar odbrane Ljubomir Metnar, ministar transporta Vladimir Kremlik.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...