VUČIĆ IZ VATIKANA: Večeras ili sutra sastajem se sa ljudima iz Bristola
Foto: TV Pink Printscreen

da se reši njihov problem

VUČIĆ IZ VATIKANA: Večeras ili sutra sastajem se sa ljudima iz Bristola

Politika -

VATIKAN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se, po povratku iz Vatikana, već večeras ili sutra ujutru, sastati sa ljudima koji žive u hotelu "Bristol", kako bi pokušao da reši njihov problem.

"Treba da rešavamo probleme običnih ljudi. Ako stignem možda i večeras, ako ne ujutru", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Vatikanu.

Ministarstvo odbrane je ranije ove sedmice saopštilo da ostaje pri stavu da se pitanje stambenog rešenja za osobe u Bristolu reši u okviru zakona i utvrđenih procedura, poštujući jedinstvenu rang-listu stambenih interesenata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kojoj je 18.000 osoba. Navodi se da nezakonita rešenja problema za ljude u "Bristolu" nemaju podršku tog ministarstva.

Prethodno je narodni poslanik Miodrag Linta pozvao Ministarstvo da reši stambeno pitanje 10 porodica vojnih beskućnika i penzionera koji žive u hotelu "Bristol".

"Porodice koje imaju rešenje za dodelu pripadajućeg stana treba da dobiju stanove u zakup na neodređeno vreme, dok porodicama koje nemaju rešenje treba da se dodeli stan u zakup na određeno vreme", saopštio je tada Savez Srba iz regiona.

Linta je, takođe, apelovao na Ministarstvo odbrane da se, do konačnog rešenja, stanarima u Hotelu "Bristol" ponovo priključi struja, kao i topla voda.

Inače, stanarima "Bristola" podršku je pružio i poslanik DS Balša Božović, koji je, kada im je isključena struja, obezbedio agregat.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track