Najnovije vesti

OEBS: Dobili smo poziv da pratimo izbore u Srbiji
Foto: Profimedia

STIGLO PISMO

OEBS: Dobili smo poziv da pratimo izbore u Srbiji

Politika

BEOGRAD - Misija OEBS u Srbiji saopštila je da je dobila pismo kojim se ta organizacija poziva da uputi posmatrače koji će nadgledati izborni proces u Srbiji.

 

"Misija je 11. septembra dobila pismo od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji rukovodi međuagencijskom radnom grupom za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kojim se zvanično poziva ODIHR da nadgleda izborni proces u Srbiji", stoji u saopštenju.

 

 

"Misija je odmah prevela pismo i prosledila ga u ODIHR", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Misije OEBS u Srbiji", dodaje OEBS.

 

U saopštenju se dodaje da se "pripreme za nadgledanje izbornog procesa ubrzavaju u Srbiji, jer su najviše vlasti izričito izrazile spremnost da dočekaju posmatracku misiju ODIHR", koja, kao nezavisna institucija u okviru OEBS, nadgleda izbore u zemljama članicama.

 

Izborni stručnjaci ODIHR su Srbiju ove godine posetili već tri puta, podseća se u saopštenju. OEBS će uskoro poslati misiju da proceni potrebe i dostavi preporuke za rad posmatračke misije, dodaje se u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...