Najnovije vesti

ZAŠTITA SRPSKOG NASLEĐA NA KIM JE NEOPHODNA: Vučić sa direktorkom UNESKO o saradnji (FOTO)
Foto: Kurir.rs/Tanjug/Rade Prelić

srpska kulturna baština

ZAŠTITA SRPSKOG NASLEĐA NA KIM JE NEOPHODNA: Vučić sa direktorkom UNESKO o saradnji (FOTO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnu direktorku Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) Odri Azule, sa kojom je razgovarao o mogućnostima za sadržajniju saradnju, kao i zaštiti srpskog nasleđa na KiM.

Vučić je rekao da Srbija ceni aktivnosti UNESKO u zaštiti ugroženog srpskog istorijskog, kulturnog i verskog nasleđa na KiM, jer je to nasleđe celog sveta, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Kako se navodi, Vučić je podržao napore generalne direktorke Azule da sačuva temeljne vrednosti na kojima je zasnovan rad UNESKO, kao i da spreči politizaciju te organizacije.

Predsednik je izrazio podršku različitim programima UNESKO u svim oblastima koje ta organizacija pokriva, a posebno u oblasti obrazovanja.

1 / 4 Foto: Kurir.rs/Tanjug/Rade Prelić

Dvoje sagovornika su se saglasili da je važno sprečiti negativni uticaj modernih tehnologija na obrazovanje mladih generacija.

Generalna direktorka Azule je rekla da je Srbija, kao član Izvršnog saveta, velika podrška njenim naporima za reformu UNESKO.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...