POBUNA U DS, DEMOKRATE USTALE PROTIV ŠEFA STRANKE: Lutovac prekršio odluku o bojkotu, ovo je SKANDAL!
Foto: Marina Lopičić

Vanredno stanje kod demokrata

POBUNA U DS, DEMOKRATE USTALE PROTIV ŠEFA STRANKE: Lutovac prekršio odluku o bojkotu, ovo je SKANDAL!

Politika -

Iako je na GO odlučeno da se izbori bojkotuju, a da se nastavi borba za fer izbore, Lutovac samo dan nakon sednice rekao da nije reč ni o kakvom uslovnom bojkotu, već samo o bojkotu, i da se drugi deo odluke - borba za fer izbore odnosi na neke sledeće izbore. Slobodan Milosavljević ga prvi upozorio da poštuje volju GO

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke samo dan nakon sednice Glavnog odbora prekršio je odluku o bojkotu izbora.

Naime, na sednici GO DS, održanoj u subotu, 14.septembra, doneta je odluka da se ide na bojkot, ali da se, istovremeno, nastavi borba za fer i poštene izbore. Međutim, Lutovac je sinoć u emisiji "Utisak nedelje" kazao da nije reč ni o kavom uslovnom bojkotu, već samo bojkotu, a da se drugi deo odluke - borba za fer i slobodne izbore odnosi na neke naredne izbore.

- Nikad se nije desilo ništa slično, od Zorana Đinđića do danas, da predsednik stranke krši odluku donetu na Glavnom odboru stranke. To je skandal - kaže izvor Kurira iz DS.

Na Lutovčev potez prvi je reagovao funkcioner te stranke Slobodan Milosavljević na Tviteru koji je podsetio šefa da svi moraju da poštuju odluke Glavnog odbora.

- Ponosan na praznik demokratije na sednicama GO DS i DS ujedinjena. DS konstatovala da u sadašnjim okolnostima nema uslova za fer i ravnopravnu izbornu takmicu, te donela odluku da u ovim okolnostima neće učestvovati na izborima, ali da nastavlja borbu. Svi da poštuju odluke GO - napisao je Milosavljević.

Njegov tvit je lajkovalo nekoliko demokrata, uključujući i Dragoslava Šumarca, bivšeg ministra građevine.

Kurir.rs/E.K./Foto:Kurir/Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track