Najnovije vesti

BRNABIĆEVA O KOSOVU: Neka se uključi u dijalog svako ko može da pomogne
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

obraćanje javnosti

BRNABIĆEVA O KOSOVU: Neka se uključi u dijalog svako ko može da pomogne

Politika

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će u sredu u razgovoru sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel jedna od najvažnijih tema biti dijalog Beograda i Prištine i poručila da Srbija podržava da se uključi svako ko može da posreduje i pomogne po pitanju ukidanja kosovskih taksi i nastavka dijaloga sa Prištinom.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što prištinski mediji pišu da Nemačka i Francuska žele da se poput SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine, ona je rekla da su Nemačka i Francuska najdirektnije pokušale ili investirale značajan napor da posreduju između Beograda i Prištine po pitanju taksi, a naročito posle berlinskog sastanka koji su organizovali Merkel i Makron.

Podsetila je da se posle odustalo od sastanka u Parizu jer nije bilo konkretnih rezultata.

"Mi smo zaintesovani da ko god može da posreduje i da pomogne. Nemačka i Fraucuska su značajni parnteri, imamo odličnu komunikaciju, u nekim stvarima se slažemo, u nekim ne. Nemačka i Francuska pozvale su na ukidanje odluke o taksama, ali se Priština oglušila o to, kao i o mnoge druge pozive. Nemačka je, nikad jasnije, pozvala na to Prištinu na sastanku u Berlinu", rekla je ona.

Ako mogu da pomognu neka pomognu, nadam se da će dijalog da se nastavi u što kraćem roku, poručila je Brnabić. Dodala je da je šteta od taksi i za centralnu Srbiju, kao i za Srbe i Albancke na KiM.

Ko može da pozove Prištinu na ozbiljnost i odgovornost, odlično, nadam se da će to uroditi plodom, zaključila je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...