ŠEŠELJEV SIN U SKUPŠTINI: Sakupili smo 100.000 potpisa za ukidanje javnih izvršitelja
Foto: Marina Lopičić

radikali spremaju predlog novog zakona

ŠEŠELJEV SIN U SKUPŠTINI: Sakupili smo 100.000 potpisa za ukidanje javnih izvršitelja

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj saopštio je danas da je SRS prikupio preko 100 hiljada potpisa građana koji su protiv javnih izvršitelja i za njihovo ukidanje, te da će Skupštini Srbije predložiti potpuno novi Zakon o izvršenju.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini naveo da se institucija javnih izvršitelja pokazala kao "nepravedna i nehumana" i da novim predlogom zakona SRS želi da onemogući da bilo ko ostane bez krova nad glavom.

"U novom predlogu propisujemo da niko ne sme da ostane bez 12 metara kvadratnih po osobi i izvršenje vraćamo u sudove", rekao je Šešelj.

On je rekao i da je "nenormalno da niko nema kontrolu" nad tim što rade izvršitelji, i da je potrebno da se ta institucija "što pre ukine" jer ne poštuje ljudska prava i ljudsko dostojanstvo građana Srbije.

SRS predao predlog novog zakona o izvršiteljima

Narodni poslanici Srpske radikalne stranke predali su danas predsednici Skupštine Srbije novi Predlog zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju, za koji su, kako je kazao Aleksandar Šešelj, sakupili više od 100.000 potpisa podrške građana Srbije.

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj kazao je na konferenciji u Skupštini da je SRS skupila više od 100.000 potpisa građana Srbije protiv javnih izvršitelja, tj. za ukidanje institucije javnog izvršitelja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track