NENAD BOROVIĆ PRELAZI U SRPSKU NAPREDNU STRANKU: Usprotivio sam se politici DS koju diktira Dragan Đilas, tražio sam da se ispita pronevera novca (KURIR TV)
Foto: Kurir

RAZOČARAN PROGONOM

NENAD BOROVIĆ PRELAZI U SRPSKU NAPREDNU STRANKU: Usprotivio sam se politici DS koju diktira Dragan Đilas, tražio sam da se ispita pronevera novca (KURIR TV)

Politika -

Nenad Borović, poslanik u Skupštini Vojvodine, koji je najavio da napušta Demokratsku stranku, prelazi u poslaničku grupu „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”. Tim povodom se Borović i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica obratili su se javnosti u Gradskom odboru SNS-a u Novom Sadu.

NAJVAŽNIJE IZ OBRAĆANJA:

Damir Zobenica je na početku obraćanja kazao da je Borović bio poslanik sa kojim je SNS imao korektnu saradnju sve ove godine, i da mu je naročito drago da su sada deo istog tima.

- Želimo dobrodošlicu svakom kvalitetnom kadru, želimo dobrodošlicu gospodinu Boroviću - kazao je Zobenica.

foto: Zorana Jevtić

- Ja ću se u svom radu truditi da opravdam poverenje i da kao poslanik doprinesem da rad poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” bude kvalitetniji. Jednostavno dođu momenti kad čovek mora da preseče i kaže ovako više neću da radim, da budem u organizaciji koja politikom naziva svakodnevno prenemaganje i bežanje od problema, sklanjanje i izbegavanje da se na bilo koje važno društveno i državničko pitanje zauzme jasan politički stav. Ja sam se protiv toga pobunio, posebno protiv činjenica da se u DS vodi politika koja je diktirana po nalogu Dragana Đilasa, čoveka koji je DS potpuno upropastio - kazao je Borović.

Dodao je da je Đilas svoje džepove i džepove svojih saradnika napunio milionima, iz te iste Demokratske stranke kojoj sada postavlja ultimatuma.

- Zbog toga sam se pobunio još letos, kada sam isključen, pa zbog nekih proceduralnih stvari vraćen. Na poslednjem glavnom odboru takođe sam hteo da se pokrene pitanje oko pronevere i krađe novca DS. Imam materijal kao član radnog tela koje se bavilo time. Poslednjih godina insistiram na tome da se podvuče linija, izađe pred ljude i kaže šta se stvarno desilo. Oduzeta mi je reč i pravo da se obratim na GO, i za mene je to bila kap koja je prelila čašu - kazao je on.

foto: Zorana Jevtić

- Slobodnom voljom, kao slobodan čovek, odlučio sam da se priključim organizaciji koja ne beži od problema. Hoću da budem u organizaciji u kojoj predsednik ne isteruje ljude jer imaju drugačiji stav. Hoću da budem u organizaciji u kojoj ljude stimulišu da rade za dobrobit građana - kazao je Borović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja