VIŠE NISU NA ISTOJ STRANI! Hodžaj: Pacoli je JEDINI KRIVAC što države povlače priznanje nezavisnosti Kosova
Foto: Profimedia, BETA

RAT U PREDIZBORNOJ KAMPANJI NA KIM

VIŠE NISU NA ISTOJ STRANI! Hodžaj: Pacoli je JEDINI KRIVAC što države povlače priznanje nezavisnosti Kosova

Politika -

Takozvani zamenik premijera Kosova u ostavci i takozvani bivši ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj ocenio je danas da je "srpska i ruska kampanja" za povlačenje priznanja Kosova omogućena "neznanjem i nedostatkom strategije" takozvanog šefa kosovske diplomatije u ostavci, Bedžeta Pacolija.

- Ja sam ostavio Ministarstvo spoljnih poslova sa 114 priznanja. Međutim, sa Pacolijem kao ministrom, dovedeno je u pitanje priznanje dvocifrenog broja zemalja. Neznanje i nedostatak strategije delovanja od strane ministra Pacolija u velikoj su meri olakšali kampanju Srbije i Rusije protiv Kosova, naveo je Hodžaj na svom nalogu na Fejsbuku.

On je ocenio da "pokušajima da sopstvenu nesposobnost u diplomatiji pokrije prostim rečnikom", Pacoli "ne samo da pokazuje koliko malo kredibiliteta ima, već na žalost šteti i kredibilitetu države Kosovo".

Hodžaj je ranije izjavio da je 13 država povuklo priznanje nezavisnosti Kosova kao i da postoje "kredibilne informacije" da još deset država može da donese istu odluku.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track