POTVRĐENO PISANJE KURIRA! NENAD BOROVIĆ PREŠAO U SNS: Đilas je oteo milione! Ne želim da trpim čoveka koji je sve upropastio!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Jasno

POTVRĐENO PISANJE KURIRA! NENAD BOROVIĆ PREŠAO U SNS: Đilas je oteo milione! Ne želim da trpim čoveka koji je sve upropastio!

Politika -

Prelomio: Pokrajinski poslanik i odbornik u Rumi napustio je DS jer, navodi, tamo politiku vodi Đilas, o zaduženosti stranke ne sme da se priča, a drugačije mišljenje se ne ceni

Nenad Borović, pokrajinski poslanik i odbornik u Rumi, napustio je Demokratsku stranku i prešao u Srpsku naprednu stranku, i od danas će biti deo poslaničke grupe „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“.

foto: Zorana Jevtić

DS je napustio, kako je naveo, jer oni ne daju da se čuje drugačije mišljenje, odbijaju da razgovaraju o finansijama stranke i uticaju Dragana Đilasa, ali i zato što su izabrali bojkot, što je, siguran je, put ka samouništenju.

Novo pojačanje stranke predstavio je juče potpredsednik IO SNS Damir Zobenica u Gradskom odboru SNS u Novom Sadu. Zobenica je kazao da su s Borovićem uvek imali korektnu saradnju u pokrajinskom parlamentu i kada je on bio na vlasti i kada je bio deo opozicije.

foto: Printscreen/Youtube

Dobra saradnja

Borović je na početku obraćanja rekao da jednostavno dođe momenat kad čovek mora da preseče i kaže da više „ne želi da bude u organizaciji koja politikom naziva svakodnevno prenemaganje i bežanje od problema, sklanjanje i izbegavanje da se na bilo koje važno pitanje zauzme jasan politički stav“. - Ja sam se protiv toga pobunio, posebno protiv činjenice da se u DS vodi politika koja je diktirana po nalogu Dragana Đilasa, čoveka koji je DS potpuno upropastio. Đilas je svoje džepove i džepove svojih saradnika napunio milionima iz tog istog DS kojem sada postavlja ultimatume - kazao je Borović i dodao:

Moralo je ovako

- Zbog toga sam se pobunio još letos, kada sam isključen, pa zbog nekih proceduralnih stvari vraćen. Na poslednjoj sednici GO hteo sam da se pokrene pitanje pronevere i krađe novca DS. Imam materijal kao član radnog tela koje se bavilo time. Poslednjih godina insistiram na tome da se podvuče linija, izađe pred ljude i kaže šta se stvarno desilo. Oduzeta mi je reč i pravo da se obratim na GO, i za mene je to bila kap koja je prelila čašu.

foto: Zorana Jevtić

Borović je kazao i da je bio protiv bojkota izbora. - Bojkot izbora je političko samouništenje. Sve su to bili motivi da podržim SNS. Hoću da budem u organizaciji u kojoj predsednik ne isteruje ljude jer imaju drugačiji stav. Hoću da budem u organizaciji u kojoj ljude stimulišu da rade za dobrobit građana - kazao je Borović.

Pokrajinski odbor DS NEK JE OTIŠAO, I HTELI SMO DA GA IZBACIMO

Iz pokrajinskog odbora Demokratske stranke poručili su juče da se Borović učlanio u SNS, ali da ni poslanički ni odbornički mandat nije vratio stranci koja mu ih je poverila. - Napuštanjem DS i prelaskom u SNS Borović je preduhitrio već izvesnu odluku o isključenju iz DS u disciplinskom postupku koji se vodi protiv njega pred stranačkim organima - navodi se u saopštenju i dodaje da je Borović mesecima javno napadao rukovodstvo DS i stranku u celini, prozivao svoje dosadašnje stranačke kolege za izmišljeni kriminal i opstruisao rad stranke.

Kurir.rs/Katarina Blagović Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track