Najnovije vesti

JOŠ JEDNA HARADINAJEVA PROVOKACIJA U PREDIZBORNOJ KAMPANJI: Novi Pazar je albanski grad!  Braća smo od Skadra do Novog Pazara (FOTO)
Foto: Profimedia

Premijer u ostavci

JOŠ JEDNA HARADINAJEVA PROVOKACIJA U PREDIZBORNOJ KAMPANJI: Novi Pazar je albanski grad! Braća smo od Skadra do Novog Pazara (FOTO)

Politika

Premijer u ostavci tzv države Kosovo Ramuš Haradinaj poručio je da je i Novi Pazar albanski grad! Haradinaj je objavio da je za vikend boravio u Crnoj Gori, gde se sastao s Albancima iz Plava i Gusinja.

 

"Na bratskom sastanku s Albancima iz Plava i Gusinja. Od Skadra do Novog Pazara braća smo, i oni koji se mole u džamiji, i oni koji se mole u crkvi. Moja su braća Albanci", napisao je Haradinaj na društvenim mrežama.

Komentarišući ovu Haradinajevu otvorenu provokaciju, šef Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da je na Kosovu u toku predizborna kampanja, u kojoj su politički ulozi ogromni.

 

- Posetom Gusinju na severu Crne Gore, gde žive Albanci, a naročito populističkim izjavama, Haradinaj nagoveštava agresivnu i ekspanzionističku političku platformu. Svi političari u Prištini su nacionalisti i ne prezaju da s vremena na vreme svojim izjavama "otkinu" poneko parče Srbije, Crne Gore ili Makedonije, jer njihovom biračkom telu prijaju takve priče - ocenjuje Dragaš, dodajući da je jedini problem u tome što su to samo pusti snovi.

- Ne mogu Albanci i njihovi lideri u isto vreme da traže viznu liberalizaciju i da komadaju Srbiju, pa i Crnu Goru. Ipak, ovakve izjave ne smeju da ostanu bez reakcije Beograda i Brisela, jer su ratoborne i pozivaju na rušenje suvereniteta i teritorijalne celovitosti međunarodno priznate države - zaključuje Dragaš

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...