Najnovije vesti

DOSAD NEVIĐENA FOTOGRAFIJA HARADINAJA U VAŠINGTONU: Amerika je 1990.  Srbima spremila pakao! Evo kako je Džo Bajden predstavio Ramuša  (FOTO)
Foto: Shuterstock, AP

Treba nam srpsko kosovo

DOSAD NEVIĐENA FOTOGRAFIJA HARADINAJA U VAŠINGTONU: Amerika je 1990. Srbima spremila pakao! Evo kako je Džo Bajden predstavio Ramuša (FOTO)

Politika

Nekadašnji komandant UČK, sada premijer tzv. Republike Kosovo Ramuš Haradinaj bio je još 1990. godine u Stejt departmentu prozvan kao lider Kosova, a to je učinio lično, ni manje ni više Džo Bajden.

 

Naime, 1990. godine, tačnije 1. marta u Stejt departmentu pojavio se Džo Bajden zajedno sa terorističkim vođom kosovskih Albanaca Ramušom Haradinajem i Josefom J. DioGuardijem, osnivačem Albanskoameričke građanske lige, koji od 1990 lobira na Capitol Hill-u za promociju agende Velike Albanije i terorista kosovskih Albanaca.

 

"Vaše (srpsko) KiM nam treba i vi će te nam ga dati ili ćemo vam ga oteti! Prihvatite realnost i predstavljamo vam novog lidera Kosova on se zove Ramuš Haradinaj", izgovorio je Džo Bajden predstavnicima medija.

 

Ovaj govor je još tada otkrio sve namere Amerike, međutim u Srbiji ga tadašnje vlasti nisu ozbiljno shvatili.

Devet godina kasnije Ramuš Haradinaj postaje jedan od ključnih ljudi UČK na Kosovu, a dve decenije posle ovih reči on postaje i premijer tzv Kosova.

 

Haradinaja je u Stejt department uveo lično Josef Diogardi, nekadašnji kongresmen i jedan od najmoćnijih lobista za stvaranje Velike Albanije.

Haradinaja u to vreme niko nije poznavao, pojavio se u Stejt departmentu u odelu i kravati, ličio je na običnog birokratu. Koliko su Ramušove veze sa Stejt departmentom i dalje jake najbolje govori činjenica da se javno oglušio na apel Bele kuće da ukune anticivilizacijske takse koje su uvedene na uvoz robe iz Srbije i BiH.

foto: Printscreen/Youtube

Haradinaj je u svom životu prešao put od deteta koje je maštalo da bude astronaut, preko drugog po popularnosti lidera tzv. OVK, do najviših političkih funkcija. Za njega su govorili da u ime Amerike kontroliše Tačija na Kosovu.

 

On je svoju snagu pokazao čak i na temi razgraničenja na Kosovu, kada su iz Bele kuće stizale poruke da je to prihvatljivo rešenje, Haradinaj je izjavio:

 

"Podela za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli. Nije dobro spominjati podelu. Svako ko govori o podeli, doneće tragediju na Balkanu", rekao je Ramuš Haradinaj.

 

Podsećanja radi isti čovek koji je Haradinaja doveo u Ameriku je kasnije u Belu kuću uveo i Agima Čekua i obezbedio mu susret sa Kondolizom Rajs, koja je u to vreme vedrila i oblačila Vašingtonom.

 

(Kurir.rs/Espreso)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...