Najnovije vesti

PRIŠTINA POKUŠAVA DA KUPI GLASOVE SRBA NA SVE NAČINE! Stojanović: Bespovratne subvencije poljoprivrednicima na KiM ČISTA PREVARA!
Foto: Kurir.rs/Printscreen/YouTube/Slobodno Srpski

oprez

PRIŠTINA POKUŠAVA DA KUPI GLASOVE SRBA NA SVE NAČINE! Stojanović: Bespovratne subvencije poljoprivrednicima na KiM ČISTA PREVARA!

Politika

Zamenik ministra finansija u prištinskim privremenim institucijama samouprave Bojan Stojanović ocenio je danas da je raspisivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima od strane resornog ministarstva u Prištini pokušaj kupovine glasova Srba i trgovine izbornom voljom građana.

Stojanović je novinarima u Gračanici izjavio da želi da razobliči priču o subvencijama, istakavši da se radi o brutalnoj laži, jer postoji upustvo Ustavnog suda Kosova o tome kakve su nadležnosti vlade u ostavci i kako se koriste budžetska sredstva.

Prema njegovim rečima, na početku godine definiše se budžet za sve institucije, uključujući i Ministarstvo poljoprivrede.

Uprkos tome, u okviru Programa za društveno-ekonomsku integraciju malih farmi u zajednicu, kosovsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja raspisalo je javni poziv za dodelu tri miliona evra bespovratnih subvencija poljoprivrednicima.

Po oceni Stojanovića, ne može se samovoljno i mimo procedura, kao i bez rezervacije sredstava, raspisati projekat u vrednosti od tri miliona evra.

- Da se radi o brutalnoj laži govori i činjenica i podatak da mi u Ministarstvu finansija nemamo nikakav čak ni zahtev, a ne alokaciju budžeta, u iznosu od tri miliona evra za sprovođenje takvog programa. Da bi ste sproveli program vlada treba da bude u punom kapacitetu, morate da imate javnu raspravu o tome... To se nije desilo i samim tim želim da prenesem poruku građanima da ne nasedaju na laži i lažna obećanja, jer tog budžeta nema i tih sredstava neće biti, rekao je Stojanović.

On je naveo da u prilog njegovoj tvrdnji govori i spot Ministarstva poljoprivrede kojim se, kako ocenjuje, dovodi u zabludu građanstvo da li projekat sprovodi ministarstvo ili politička stranka.

- To je gruba zloupotreba i odgovorno tvrdim da je prekršeno više članova zakona i smatram da će odgovorne institucije sa tim ozbiljno da se pozabave i da ćemo na čistac isterati odgovorne iz Ministarstva poljoprivrede, zaključio je Stojanović.

Na čelu prištinskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja nalazi se Dijana Živić, članica Samostalne liberalne stranke, koja na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji, zakazanim za 6. oktobor, nastupa kao opozicija Srpskoj listi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...