ĐILAS OPRAVDAVA ZLOČINE I VREĐA NASTRADALE NA KIM! Vulin: Porediti Haradinaja i Vučića je uvreda za ŽRTVE OVK
Foto: Beta/Darimir Banda, Beta/Dragan Gojić

REAKCIJA

ĐILAS OPRAVDAVA ZLOČINE I VREĐA NASTRADALE NA KIM! Vulin: Porediti Haradinaja i Vučića je uvreda za ŽRTVE OVK

Politika -

Porediti Ramuša Haradinaja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem strašna je uvreda za sve žrtve OVK, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Dragana Đilasa da se problemi na KiM "mogu rešiti samo bez ljudi koji su opterećeni prošlošću, dakle bez Vučića i kosovskih lidera Haradinaja i Tačija".

Vulin ističe da je "Vuk Jeremić Šiptarima dao opravdanje za secesiju, a Đilas za sve zločine koje su počinili".

- Porediti Haradinaja sa Vučićem, strašna je uvreda za sve žrtve OVK. Takvu zlonamernu glupost može da kaže samo onaj kome nije stalo do srpskih žrtva i patnje njihovih porodica, rekao je Vulin.

Kako je naveo Vulin, porediti predsednika Srbije sa ratnim zločincima je pravdanje šiptarskih zločina i izjednačavanje zločinca i žrtve.

- Šiptari već dugo ne pokušavaju da dokažu da nisu zločinci, dovoljno im je da su zločinici i Srbi, a takva laž bez pomoći Srba ne može da postane istina. Pošto nema nikakav plan za rešavanje problema na KiM Đilas nudi poređenje koje će pravdati Šipatre i optužiti Srbe. Nije lako naći Srbe koji će opravdati Haradinaja i Tačija i svako zlo koje su činili Srbima, nije lako, ali jeste moguće, Dragan Đilas je dokaz da i takvi Srbi postoje, rekao je ministar Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track