VUČIĆ UŽIVO U JUTARNJEM POTVRDIO SUSRET S  MERKELOVOM U NJUJORKU: Mene je to iznenadilo, ali sam joj zahvalan na pažnji!
Foto: TV Pink Printscreen

dogovoren sastanak na ist riveru

VUČIĆ UŽIVO U JUTARNJEM POTVRDIO SUSRET S MERKELOVOM U NJUJORKU: Mene je to iznenadilo, ali sam joj zahvalan na pažnji!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je jutros uživo u jutarnjem TV programu da mu je stigao poziv nemačke kancelarke Angele Merkel za bilateralni sastanak u Njujorku, na Ist riveru, u okviru predstojećeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Kancelarka mu je uputila poziv iako će u Njujorku boraviti samo da i po.

- Mene je to iznenadilo, ali sam joj zahvalan na pažnji, rekao je Vučić.

Naime, kancelarka je krajem prošle sedmice uputila poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se sastanu u Njujorku tokom zasedanja Generalne skupštine UN.

Najznačajnija tema biće perspektiva dijaloga Beograda i Prištine nakon vakuuma nastalog pošto je raspuštena kosovska vlada.

foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Nemačka je, kao još neke evropske zemlje, insistirala na ukidanju kosovskih taksi na srpsku robu i predlagala, s Francuskom, ponovno uspostavljanje kontakta između Beograda i Prištine o tom pitanju, ali do toga nije došlo zbog kosovskih izbora, zakazanih za 6. oktobar.

Sastanak u Njujorku sledeće nedelje biće prilika da kancelarka i predsednik Srbije još jednom razmotre situaciju oko kosovskog problema.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track