IVICA DAČIĆ NA VAŽNOM SASTANKU SA AMBASADOROM MJANMARA: Ta zemlja je veliki prijatelj Srbije, nikada neće priznati Kosovo (FOTO)
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

zahvalnost zbog čvrstog stava

IVICA DAČIĆ NA VAŽNOM SASTANKU SA AMBASADOROM MJANMARA: Ta zemlja je veliki prijatelj Srbije, nikada neće priznati Kosovo (FOTO)

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Mjanmarske Unije Mjoa Ajea uoči završetka njegovog mandata i posebno zahvalio na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Mjanmara suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Šef srpske diplomatije preneo je izraze zahvalnosti ambasadoru Ajeu na njegovom aktivnom zalaganju za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Potvrdio je da Srbiju i Mjanmar tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Ministar Dačić je izrazio uverenje da će dugogodišnji prijateljski odnosi Republike Srbije i Republike Mjanmarske Unije nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom na svim poljima.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Ambasador Mjanmara Mjo Aje zahvalio je ministru Dačiću na njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Mjanmara, pogotovo u svetlu njegove posete Mjanmaru u januaru 2019. godine.

Još jednom je potvrdio čvrst stav Mjanmara po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova", koji će i ubuduće ostati nepromenjen.

Na kraju sastanka, ministar Dačić je poželeo ambasadoru Ajeu sreću i uspeh u budućem radu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja