LEGITIMITET IZBORIMA DAJU GRAĐANI, NE STRANKE! Vesić: Đilas kaže da izbori nisu legitimni ako na njima ne učestvuje njegova koalicija, znači da misli da građani nisu važni, VREĐA IH!
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić

reakcija

LEGITIMITET IZBORIMA DAJU GRAĐANI, NE STRANKE! Vesić: Đilas kaže da izbori nisu legitimni ako na njima ne učestvuje njegova koalicija, znači da misli da građani nisu važni, VREĐA IH!

Politika -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je naglasio da kada Đilas kaže da "izbori nisu legitimni ako na njima ne učestvuje njegova koalicija" to znači da misli da građani nisu važni.

- Legitimitet vlasti ne daju stranke koje učestvuju ili ne učestvuju na izborima,već gražani koji glasaju. Kako legitimitet izbora mogu da ugroze stranke koje pojedinačno nemaju ni cenzus? Ali kada Đilas kaže da izbori nisu legitimni ako na njima ne učestvuje njegova koalicija, jasno vam govori da on misli da građani nisu važni. Jer stranke postoje da predstavljaju građane koji glasaju za njih, a ne da budu zamena za građane. Ovakvim izjavama vređa građane Srbije, govori im da oni nisu važni za demokratiju već samo on. Ali šta drugo da očekujete od čoveka kome su glavni ideolozi fašisti Mladen Đorđević i Boško Obradović osim da Srbiji ponudi neku vrstu nacionalističkog uređenja društva u kome nema izbora, a građane zastupa samo partija.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na pitanje šta misli o ideji članova SNS da stranka samostalno izađe na izbore na opšte izbore, Vesić kaže:

- Odluka o izlasku na izbore kao i koalicijama donosi Glavni odbor naše stranke. Do sada smo donosili odluku da na izbore izađemo u širokom konsezusu kako bi se sprovele društvene i ekonomske reforme predsednika Vučića. Kakva će biti odluka našeg Glavnog odbora kada izbori budu raspisani, ne mogu da prejudiciram.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track