SRPSKA I BRITANSKA POLICIJA ZAPLENILE 800 KG KOKAINA: Stefanović sa novom ambasadorkom Velike Britanije o saradnji (FOTO)
Foto: Tanjug/MUP

sastanak

SRPSKA I BRITANSKA POLICIJA ZAPLENILE 800 KG KOKAINA: Stefanović sa novom ambasadorkom Velike Britanije o saradnji (FOTO)

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i novoimenovana ambasadorka Velike Britanije Šan Maklaud razgovarali su danas o budućoj saradnji dve države u oblasti unutrašnjih poslova.

Stefanović i Maklaud saglasili su se da postoji prostor za unapređenje odnosa u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i trgovine narkoticima.

foto: Tanjug/MUP

Oni su se osvrnuli i na nedavnu zajedničku akciju srpske, britanske i španske policije, tokom koje je u Atlantskom okeanu zaplenjeno 800 kilograma kokaina, istakavši da je to odličan primer uspešne policijske saradnje.

Stefanović je istakao važnost brze razmene informacija, kako bi se policije što efikasnije zajednički borile protiv kriminala, a u cilju veće bezbednosti građana dve zemlje.

Ambasadorka Maklaud istakla je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, navodeći da je važno istu unaprediti u cilju suzbijanja sive ekonomije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track