NOVA SRAMNA PROVOKACIJA: Zastava Albanije jutros postavljena na školi Kralj Milutin u Gračanici (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube

profesori i učenici odmah reagovali

NOVA SRAMNA PROVOKACIJA: Zastava Albanije jutros postavljena na školi Kralj Milutin u Gračanici (FOTO)

Politika -

Na školi "Kralj Milutin", na delu zgrade koji se dograđuje, jutros je postavljena zastava Albanije, koja je ubrzo nakon toga i skinuta.

Zastavu su najverovatnije postavili izvođači radova i ona je nakon intervencije direktora, profesora i učenika uklonjena, javio je Kosovo online.

Kako prenosi taj portal, nakon što su primetili zastavu na krovnoj konstrukciji na novom delu objekta direktori osnove, srednje Građevinsko saobraćajne i Medicinske škole, zajedno sa osobljem i učenicima su se pobunili, nakon čega je zastava uklonjena.

Niko od trojice direktora nije mogao da potvrdi informaciju o postavljanju zastave jer ne odgovaraju na pozive i, kako saznaje Kosovo Online, nalaze se na hitnom sastanku u Kosovskoj Mitrovici.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović izjavio je da je vraćena srpska zastava na školu, u kojoj je u toku izgradnja novog dela, a da je uklonjena albanska zastava.

"Odmah kad smo čuli, reagovali smo time što smo uklonili albansku i vratili srpsku zastavu. Deca i roditelji koji su bili u školi su bili vidno uznemireni. Ovo je očigledno vid provokacije koji za cilj ima da se unese uznemirenost u našoj opštini", izjavio je Popović za portal Kosovo onlajn.

Kako je on naveo, škola "Kralj Milutin" je najveća škola na centralnom Kosovu i istakao da očigledno nekome ne odgovara što se ona proširuje.

"Nećemo dozvoliti nikakav vid provokacije ni sada ni ubuduće i uznemiravanje našeg naroda na bilo koji način. Očekujemo od policije da ovaj slučaj bude sto pre rasvetljen", dodao je on.

U objektu OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici od 1999. godine smeštene su tri škole, a zbog nedostatka prostora ovog leta počela je nadogradnja još četiri ucionice.

Građevinsku kompaniju koja izvodi radove je na osnovu tenderske procedure odabrala opština Gračanica, koja i finansira izgradnju novog dela škole.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track