BAHATOST ĐILASOVIH SARADNIKA Opozicija okupirala zgradu rektorata! Ne podržava ih  nijedna kredibilna studentska organizacija!
Foto: Beta/Luka Filipović

11 DANA BLOKADE

BAHATOST ĐILASOVIH SARADNIKA Opozicija okupirala zgradu rektorata! Ne podržava ih nijedna kredibilna studentska organizacija!

Politika -

Rektorat Beogradskog univerziteta, najznačajniju naučnu instituciju u Srbiji, već 11 dana u totalnoj blokadi drži nekoliko desetina studenata, učesnika protesta 'Jedan od pet miliona'. Njih ne podržava nijedna kredibilna studentska organizacija, ali im zato svakoga dana u 'goste' dolaze lideri i liderčići takozvane opozicije.

foto: Tanjug/Dejan Petrović

Poslednji u nizu političara koji se pojavio na lažnom, navodno nepolitičkom studentskom protestu bio je šef PSG Sergej Trifunović, koji je prekjuče snimljen dok ulazi u blokiranu zgradu Rektorata. Pre njega u ovo zdanje ulazili su i Boško Obradović, Zoran Lutovac, Marinika Tepić, Branko Miljuš.

Iako je rektorki BU Ivanki Popović, kao i zaposlenima u Rektoratu zabranjeno da uđu u Rektorat, blokada, kako vidimo ne važi za predstavnike SZS.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je očigledno da opozicioni lideri pokušavaju da instrumentalizuju Univerzitet u političke svrhe.

- Oni narušavaju autonomiju Univerziteta i zarad političke borbe manipulišu jednom važnom institucijom i osetljivom grupom, kakva su studenti. U osnovi svega krije se želja da se potpali Univerzitet. Oni kroz upade i političke provokacije žele da stvore stanje građanskih nemira i tako vrše pritisak na vlast. To je deo vaninstitucionalne borbe koju opozicija najavljuje, dakle čista politička borba i nikog tu ne zanima kvalitet obrazovanja na fakultetima - poručuje Vuk Stanković.

N.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track