Vulin: Kancelarija za Kosovo isto što i ministarstvo

Vulin: Kancelarija za Kosovo isto što i ministarstvo

Politika -
To je forma, a suština je da država Srbija brine o svakom svom delu i brinuće i te kako, rekao je Vulin

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju imaće ista ovlašćenja i ni po čemu se neće razlikovati od Ministarstva za Kosovo i Metohiju koje je postojalo u prethodnoj vladi, izjavio je danas kandidat za šefa te kancelarije Aleksandar Vulin.

"To je forma, a suština je da država Srbija brine o svakom svom delu i brinuće i te kako", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da će prioriteti Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti olakšanje života i očuvanje srpskog stanovništva u pokrajini.

"Sačuvati postojeći broj naših građana na teritoriji Kosova i Metohije i povećati ga, omogućiti da život bude lakši, dostojanstveniji i pravedniji, to je razlog postojanja ove kancelarije", rekao je Vulin. On je rekao da će se tek videti kakve će nova vlada donosti mere i zakone koji će omogućiti bolji život za građane.

Vulin je rekao da Kosovo nije stvar politike, niti bilo koje političke partije i da će se nova vlast potruditi da se stvori apsolutni konsenzus po pitanju Kosova. "Svi koji su zainteresovani dobrodošli su da učestvuju. Postoji Ustav Srbije i Rezolucija 1244, nemate šta tu da menjate, ali načini poštovanja Ustava i sprovođenja Rezolucije 1244 su nešto o čemu moramo da razmislimo", kazao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track