SELFI DIPLOMATIJA: Tači, Vuk i Dačić gluvare po hodnicima UN i saleću ljude za slikanje, jedu smoki i kokice
Foto: Profimedia, Tanjug, Kurir

laganica

SELFI DIPLOMATIJA: Tači, Vuk i Dačić gluvare po hodnicima UN i saleću ljude za slikanje, jedu smoki i kokice

Politika -

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, rekao je pred put u Njujork, gde prisustvuje 74. zasedanju Generalne skupštine UN, da ga čekaju brojni susreti sa svetskim zvaničnicima.

Iako je u fokusu ovog zasedanja GS UN klimatske promene, Vučić ovo putovanje koristi i za razgovore o rešavanju problema Kosova i Metohije.

Ovakvi skupovi su prilike da lideri razgovaraju i o drugim temama, da dođe i do neformalnih susreta, ali čini se da neki svoje prisustvo u zgradi UN koriste da bi se šetali po hodnicima, ispijali kafe i saletali ljude za slikanje.

O tome je govorio i predsednik Vučić tokom svog obraćanja novinarima u Njujorku, rekavši da je, recimo, Hašim Tači, predsednik privremenih institucija na Kosovu takođe tamo, ali kao deo nezvanične delagacije i da se šeta po hodnicima.

- Tači je ovde, kao i Vuk Jeremić, po kuloarima - šetaju se, jedu "smoki" i kokice i koga uhvate da se slikaju... - kazao je predsednik Srbije.

Poput njih dvojice, šećkao se i jurio ljude za slikanje i srpski šef diplomatije Ivica Dačić. Međutim, dok Tači i Jeremić nemaju zvanje zvanične delegacije, Dačić ima, pa je za očekivati da dragoceno vreme ne troši na selfije, već da u zgradi UN posvećeno radi u korist građana Srbije.

Spoljnopolitički ananlitičar Zoran Spasić kaže da se odgovorni državnici trude da obave što više ozbiljnih sastanaka tokom zasedanja GS UN, gde se okupljaju najmoćniji svetski lideri.

- Ima, međutim, i onih političara koji se maltene tamo provode po hodnicima, šetkaju, prave selfije. Tako i Jeremić, recimo, postavlja fotografije na društvene mreže zarad lične promocije.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track