PREMIJERKA O BLOKADI REKTORATA: Studenti pravili talačku krizu
Foto: BETA

STAV

PREMIJERKA O BLOKADI REKTORATA: Studenti pravili talačku krizu

Politika -

Političari iz SZS su sve vreme dolazili, razgovarali i dogovarali sa tih 15 političkih aktivista šta će biti potrebno da se talačka kriza završi

Aktuelna vlast nikada nije vršila pritisak na rektorku Beogradskog univerziteta Ivanku Popović i dovodila u pitanje autonomiju tog univerziteta, za razliku od političara iz Saveza za Srbiju, ponovila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Gostujući na Pinku, ona je rekla da su političari iz SZS tokom 12 dana blokade Rektorata od strane studenata iz udruženja „1 od 5 miliona“ tamo odlazili svakodnevno, ulazili kako su želeli, razgovarali i dogovarali se sa, kako je rekla, političkim aktivistima koji su i studenti Beogradskog univerziteta, ali su pre svega tamo bili kao politički aktivisti.

- Političari iz SZS su sve vreme dolazili, razgovarali i dogovarali sa tih 15 političkih aktivista šta će biti potrebno da se talačka kriza završi - rekla je ona.

Upitala je ko je odlučivao o tome kako će se „talačka kriza završti“.

- Kako? Jednoglasno? Konsenzusom? Prostom ili dvotrećinskom većinom ili su zvali i pitali Dragana Đilasa da li smeju da završe blokadu ili ne? - upitala je Brnabićeva.

Navela je da su Boško Obradović, Zoran Lutovac i drugi 12 dana blokade Rektorata mogli da ulaze kako su želeli, dok je rektorka dolazila svako jutro i pitala studente iz udruženja „1 od 5 miliona“ da li sme da uđe da razgovaraju.

(Kurir.rs / Foto:EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track