Najnovije vesti

ALEKSANDAR MIRKOVIĆ (SNS): Đilas povećao cenu grejanja 2,5 puta za pet godina
Foto: Vladimir Šporčić, Sonja Spasić

Beograd

ALEKSANDAR MIRKOVIĆ (SNS): Đilas povećao cenu grejanja 2,5 puta za pet godina

Politika

Beogradske toplane su u njegovo vreme radile s gubitkom od 300 miliona dinara

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda, izjavio je juče, reagujući na zahteve Saveza za Srbiju da se smanji cena grejanja u Beogradu, da se ta cena nije menjala u poslednje četiri godine, a da je Dragan Đilas povećao cenu grejanja 2,5 puta za samo pet godina, dok je bio gradonačelnik.


- Poslednje četiri godine cena grejanja je ostala ista, dok je u vreme kada je Dragan Đilas vladao Beogradom sa 40,57 dinara po metru kvadratnom, koliko su građani plaćali kada je 2008. godine preuzeo vlast, porasla na 103,64 dinara, koliko se plaćalo kada je Đilas bio smenjen - naveo je Mirković.

 

foto: Vladimir Šporčić

On je rekao da građani nisu zaboravili šta je Đilas radio s tom cenom dok je bio gradonačelnik.


- I sad će on i njegovi portparoli da pričaju kako je grejanje skupo. Toliko o Đilasovom bezobrazluku - dodao je Mirković.

 

Mirković je takođe kazao i da su, dok je Đilas povećavao cene, „Beogradske toplane“ radile s gubitkom od oko 300 miliona dinara.


- Tako Đilas poveća cenu grejanja 2,5 puta i firma mu radi s gubitkom. Naravno, zato što je državna. Da je Đilasova privatna firma, imala bi promet od 619 miliona evra - naveo je Mirković.

 

Dodao je da „Beogradske toplane“ danas, sa skoro istom cenom grejanja kao u Đilasovo vreme, koja nije menjana, imaju dobitak od 4,4 milijarde dinara, koji uplaćuju u budžet da bi se od tog novca isplaćivale subvencije za vrtiće i javni prevoz.


- To je zato što ne krademo kao Đilas - završio je Mirković.

 

Kurir.rs/e. k.  Foto: Vladimir Šporčić,Sonja Spasić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...