OPOZICIONARI RAZJEDINJENI: Savez za Srbiju se podelio zbog dijaloga!
Foto: Beta/Branislav Božić, Beta

Nesloga

OPOZICIONARI RAZJEDINJENI: Savez za Srbiju se podelio zbog dijaloga!

Politika -

DS i Narodna stranka su za razgovor vlasti i opozicije uz posredstvo EP. Đilasovi i poslanici Zajedno za Srbiju nisu se izjasnili

Savez za Srbiju (SZS) podelio se u vezi sa učešćem u dijalogu vlasti i opozicije uz posredstvo Evropskog parlamenta! Demokratska stranka (DS) i Narodna stranka najavile su učešće, dok se Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa i Zajedno za Srbiju još ne izjašnjavaju.

Poslanički klub DS odlučio je juče da njihovi predstavnici učestvuju u međustranačkom dijalogu 9. i 10. oktobra, uz posredovanje Evropskog parlamenta. Poslanik demokrata Radoslav Milojičić rekao je da će ispred poslaničkog kluba sastancima prisustvovati predsednik stranke Zoran Lutovac i zamenik šefa poslaničke grupe Balša Božović.

- Poštujući odluke Glavnog odbora DS i tekovine na kojima je nastao DS, da dijalog nema alternativu, poslanički klub DS doneo je odluku da učestvuje u pregovorima - rekao je Milojičić.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je prijatno iznenađena odabirom bivših evroposlanika Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna za posrednike Evropskog parlamenta na sastancima vlasti i opozicije u Skupštini Srbije. Ona je kazala da će učestvovati na tim sastancima, ali da ne očekuje da će vlast bila dovoljno agilna da ispuni 42 zahteva opozicije kako bi se izbegao bojkot izbora.

- Flekenštajn je pratio rad Skupštine i kritički izveštavao o predsednici Skupštine Maje Gojković, kao i o besmislenim amandmanima. To je pozitivan signal koji odaje dobre namere - rekla je Rašković Ivić. Dodala je da odlazak na te sastanke predstavlja nastavak borbe za bolje izborne uslove.

(Kurir.rs / Foto:Beta/Branislav Božić, Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track