HAOS U NJUJORKU, POLICIJA ČUVALA MALAGURSKOG OD RAZULARENIH ALBANSKIH DEMONSTRANATA: Vikali UČK, a on im pokazao TRI PRSTA i poručio OVO! (VIDEO)
Foto: Facebook/Boris Malagurski

premijera filma „Težina lanaca 3“

HAOS U NJUJORKU, POLICIJA ČUVALA MALAGURSKOG OD RAZULARENIH ALBANSKIH DEMONSTRANATA: Vikali UČK, a on im pokazao TRI PRSTA i poručio OVO! (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD/NJUJORK - Albanska dijaspora u Njujorku organizovala je proteste na premijeri filma „Težina lanaca 3“. Demonstranti su uzvikivali „UČK“, a tokom protesta jedan demonstrant je uhapšen.

Reditelj filma „Težina lanaca 3“ Boris Malagurski poručio je demonstrantima da istina izlazi na videlo i da ne mogu više da je guše.

„Premijeru sam posvetio njujorškoj policiji, koja mi je obezbedila pratnju do bioskopa i čuvala publiku koja je ulazila da gleda film“, rekao je Malagurski.

Prethodno je grupa „Albanski koreni“ preko Fejsbuka pozvala na protest povodom premijere filma Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ u Njujorku.

Svetska premijera dokumentarnog filma „Težina lanaca 3“ održana je u Čikagu 28. septembra. Projekcija je ispraćena burnim aplauzom pune dvorane.

Treći deo trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog u 120 minuta objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta, poput Italije i Bolivije.

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i do ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

(Kurir.rs/Sputnjik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja