izbori na kosovu i metohiji

RAKIĆ NA BIRAČKOM MESTU U SEVERNOJ MITROVICI: Srbi da izađu na izbore u što većem broju, važno da osvojimo svih 10 mandata (KURIR TV)

Politika -

Goran Rakić, predsednik Srpske liste glasao je na izbornom mestu u Tehničkoj školi "Mihailo Petrović Alas" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

On je poručio da su ovo odlučujući izbori.

- Potrebno da u što većem broju izađemo na izbore, da pokažemo da nas neće uplašiti. Građani su jutros masovno krenuli na birališta da podrže Srpsku listu. Veoma je važno da osvojimo svih 10 mandata u Skupštini Prištine. Njihov slogan je "ujedinjenje Mitrovice", što bi značcilo proterivanje srpskog naroda - rekao je Rakić posle glasanja.

On je dodao da srpski narod u enklavi, živi mnogo teško, a ukoliko se desi da Srpska lista ne osvoji svih 10 mandata, može se desiti proterivanje Srba koji žive južno Ibra.

- Verujem da će predstanici OEBS sprečiti malverzacije. Izlaznost i osvajanje mandata veoma je važno za pregovaranje i daće vetar u leđa Aleksandru Vučiću jer srpski narod veruje svom predsedniku- istakao je Rakić.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track