SAMO JEDINSTVO MOŽE DA POMOGNE SRBIMA: Interno raseljeni organizovano autobusima na izbore na KiM (VIDEO)
Foto: Kosovoonline

izbori na KiM

SAMO JEDINSTVO MOŽE DA POMOGNE SRBIMA: Interno raseljeni organizovano autobusima na izbore na KiM (VIDEO)

Politika -

Interno raseljena lica krenula su noćas, oko jedan sat posle ponoci, iz Beograda, organizovano autobusima, put Kosova kako bi ostvarili svoje pravo i glasali na prevremenim parlamentarnim izborima koji se održavaju danas.

Oni su istakli da idu da glasaju kako bi pomogli opstanak i ostanak srpskog naroda na svojim ognjištima i pozvali na jedinstvo i na što veću izlaznost na birališta.

Raseljeno lice iz Prištine Marina Đuric porucila je da svoj glas daje za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

- Najmanje što mogu da učinim je da odem i glasam, rekla je Đuric i dodala da se nada opstanku i ostanku srpskog naroda kako više ne bi bili prinudeni da odlaze sa svojih ognjišta, već naprotiv, da se vraćaju u svoje domove.

Na put je krenuo i Ljubiša Tasic, raseljeno lice iz Kosovske Kamenice, koji smatra da je njegova patriotska dužnost da izade na biralište i glasa.

- Naši preci su živeli vekovima tamo, kazao je Tasić i ukazao da ga pogađa položaj njegovih sunarodnika koji, ističe, žive u teškim usovima, te da očekuje da će i svojim glasom doprineti da se njihov život unapredi.

Njegova bratanica Jagodica Stojadinovic nada se nečem boljem posle izbora, odnosno da će se položaj Srba popraviti ako svi izađu na biračka mesta i daju svoj glas za jedinstvo i opstanak.

(Kurir.rs/Kosovoonline/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track