NAŠ PROSLAVLJENI GLUMAC NA METI OPOZICIJE! Nenadu Jezdiću oštetili lokal i auto: Zamerili mu što je pred Vučićem glumio Miloša Velikog
Foto: Nemanja Nikolić

Otkrivamo

NAŠ PROSLAVLJENI GLUMAC NA METI OPOZICIJE! Nenadu Jezdiću oštetili lokal i auto: Zamerili mu što je pred Vučićem glumio Miloša Velikog

Politika -

Izlog Jezdićevog lokala u kojem prodaje rakiju oblepljen je sa nekoliko postera „bojkot izbora“, a istim plakatom potpuno je izlepljen i firmin auto, koji služi za transport

Nenadu Jezdiću, proslavljenom glumcu, pristalice opozicije oštetile su lokal i auto, saznaje Kurir.

Izlog Jezdićevog lokala u kojem prodaje rakiju oblepljen je sa nekoliko postera „bojkot izbora“, a istim plakatom potpuno je izlepljen i firmin auto, koji služi za transport.

Jezdić je nedavno, nakon učestvovanja u državnom projektu otvaranja auto-puta Miloš Veliki, pao u nemilost opozicije.

foto: Kurir

Skandal

- Jezdiću je oblepljen lokal u kojem prodaje svoju rakiju. Svuda su plakati „bojkot izbora“. I firmin auto, koji služi za transport, na kojem je logo firme, izlepljen je istim plakatima. Sumnjam da je ovo slučajno. Deo opozicije je Jezdića javno pljuvao, pričali su da je postao Vučićev sluga i da se prodao - kaže izvor Kurira i dodaje:

foto: Kurir

- Slučajnost ili ne, juče su na društvenim mrežama lideri opozicije počeli da kače svoje slike kako idu okolo po gradovima Srbije i prelepljuju ih plakatima „bojkot izbora“. Svako ima pravo na svoj politički stav, ali uništavati čoveku imovinu, jer je učestvovao u državnom projektu, to je stvarno skandal i van svake pameti.

Nenad Jezdić juče nije odgovarao na pozive Kurira, ali je ranije, kada su krenuli napadi pošto je čitao monodramu „Miloš Obrenović“ u kostimu kneza Srbije na otvaranju auto-puta, rekao:

foto: Kurir

- Iskreno se radujem velikoj i važnoj stvari, kako za nas, tako i za one generacije koje dolaze za nama. Politikom nemam nameru da se bavim. Zašto politizovati nešto što jeste deo mog posla?! Pa, ko je trebalo da čita monodramu „Miloš Obrenović“ po tekstu Milovana Vitezovića u kostimu koji jeste moj kostim i iz projekta u kojem sam igrao pre 10 godina? Neko od državnika ili glumac? Odazvao sam se na poziv svoje države. Ideja je bila da se javno i u radosti setimo velikog imena i značaja kneza Miloša. Mi kao narod silnu dangubu napravismo da bismo se bavili ogovaranjem - rekao je glumac nedavno.

On se tada osvrnuo i na, kako je navedeno, napad lažne elite na društvenim mrežama.

Posledica kampanje

- Sa čime ćemo mi izaći pred one koji dođu posle nas. Sa pljuvanjem, ogovaranjem, mržnjom i nečinjenjem. Ako će nam jezik i tastature biti oružje, a ne ono što realno možemo da napravimo, onda bolje da nas nema - kazao je Jezdić.

Inače, tada je među prvima protiv Jezdića ustao akademik Dušan Teodorović. On je, posle Jezdićevog učešća u državnom projektu, napisao na Tviteru da više neće naručivati Jezdićevu rakiju.

Politički analitičar Branko Radun podseća da je protiv Jezdića vođena kampanja na društvenim mrežama posle učešća u državnom projektu i da je ovo sada posledica toga.

- Ovo što se desilo Jezdiću je posledica kampanje koja je vođena protiv njega. Neko ga je stavio na nekakvu crnu listu, ovo Jezdiću očito dođe kao nekakva vrsta kazne. Kad su izbori, karakteristično je ružno ponašanje, ali ovo je preterano - kaže Radun za Kurir.

Ofirali se

OPASNO UNIŠTAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

foto: Printscreen Twiter

Fotografije iz akcije oblepljivanja javne imovine pozivima na bojkot koje su lideri Saveza za Srbiju sami postavljali na Tviter nedvosmisleno pokazuju ko stoji iza oštećivanja Jezdićeve imovine.

Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dragan Đilas i Zoran Lutovac postavili su fotografije na pomenutu društvenu mrežu na kojima se vidi kako prelepljuju ulaze javnih institucija i saobraćajne znake plakatima „bojkot izbora“.

Kurir.rs/Katarina Blagović/Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track