VUČIĆ: Srpska lista odnela NAJUBEDLJIVIJU POBEDU U SVOJOJ ISTORIJI! Sve rađeno da se uništi Srpska lista! Ovo je za mene posebna POBEDA! HVALA SRBIMA SA KOSOVA! (VIDEO)
Foto: Tanjug

predsednik se obratio javnosti

VUČIĆ: Srpska lista odnela NAJUBEDLJIVIJU POBEDU U SVOJOJ ISTORIJI! Sve rađeno da se uništi Srpska lista! Ovo je za mene posebna POBEDA! HVALA SRBIMA SA KOSOVA! (VIDEO)

Politika -

Predsednik Vučić obratio se večeras iz Palate Srbija povodom izbora na KiM, rekavši da se desila najveća pobeda Srpske liste u istoriji čime su Srbi poslali poruku da su jedinstveni.

- Danas su uhapšeni članovi Srpske liste jer su dozvolili ljudima da glasaju sa srpskim ličnim kartama - kazao je Vučić na početku svog obraćanja.

- Sve je rađeno da se Srpska lista uništi, da se nađu Srbi podobni ne da rade za interese srpskog naroda, već Haradinaja i ostalih, a i predstavnici međunarodne zajednice učestvovali su u tome da sruše "maligni uticaj" iz Beograda, kazao je Vučić.

- Izborni rezultati su i za mene iznenađenje - kazao je Vučić.

- Ovo je za mene posebna pobeda jer je ostvarena u teškim uslovima - kazao je Vučić.

- U svim mestima Srpska lista ima preko 90 odsto glasova - kazao je Vučić.

- Ovo je 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi - rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

- Srpska lista je osvojila 98,07 odsto srpskih glasova - rekao je Vučić i istakao da su i za njega samog to neočekivani izborni rezultati.

- Srbi su pokazali ogromnu zrelost, želim da im ukažem ogromnu zahvalnost. Pokazali su da mogu da se ujedine, odbranili su svoj opstanak, imaće snažno predstavljanje u kosovskom parlamentu. Srbi su pokazali ljubav prema svojoj otadžbini Srbiji. Srbi samo žele da sačuvaju svoje srpsko prezime. Još jednom hvala svim Srbima na velikoj pobedi! - kazao je predsednik Vučić.

- Hoću da kažem jedno ogromno hvala ljudima u Goraždevcu, Hoči, Plemetini, Prilužju, Babinom mostu, Kosovu polju, svuda koji su u teškim uslovima glasali na ovakav način... da su imali hrabrosti i petlje da pokažu koliko vole svoju zemlju i da niko ne može da im zabrani da se njihova zemlja, njihova držva zove Srbija - rekao je on.

Predsednik se na pitanje novinara osvrnuo i na opoziciju.

- Haradinaj je kao naša opozicija. Obećavao je da će da me sruši do Svetog Nikole prošle godine, prošla mi je slava, doći će i sledeća, ali ništa od toga. Tako i ovi iz naše opozicije. Oni su obećavali do Uskrsa. Zapamtite: Otići ću sam, neće me niko oterati - dodao je, pa se osvrnuo i na trenutne rezultate:

- DSK Mustafe vodi. Ja očekujem da drugoplasirana partija DPK završi na prvom mestu jer će dobiti veliki broj glasova iz inostranstva - dodao je Vučić.

- Verujem da Kosovo više neće da bude zabranjena teritorija za Srbe, planiram da posetim Srbe južno od Ibra, posebno da se zahvalim njima koji su glasali u tako teškim uslovima koji se ne stide da naglase da se njihova država zove Srbija. Živela Srbija! - zaključio je predsednik Vučić, i preneo uverenje da će takse kosovske vlasti biti ukinute.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track