Najnovije vesti

SRBE MRZI IZ DNA DUŠE, SANJA VELIKU ALBANIJU I MOŽDA ĆE BITI PREMIJER, A ŽIVI NA ŽENINOJ GRBAČI: Ovo je Kurtijeva gospođa Norvežanka, a tek njega da vidite kao mladoženju! Pogledajte na kojoj ruci nosi burmu (FOTO)
Foto: EPA/Georgi Licovski

posle nedeljnih izbora

SRBE MRZI IZ DNA DUŠE, SANJA VELIKU ALBANIJU I MOŽDA ĆE BITI PREMIJER, A ŽIVI NA ŽENINOJ GRBAČI: Ovo je Kurtijeva gospođa Norvežanka, a tek njega da vidite kao mladoženju! Pogledajte na kojoj ruci nosi burmu (FOTO)

Politika

BEOGRAD - Otkad je većina nas čula za njega, a to je sasvim sigurno više od decenije i po, osvedočeni srbomrzac Aljbin Kurti zalaže se, najvatrenije od svih prištinskih političara, za ideju velike Albanije. 

Pošto je posle nedeljnih izbora na Kosmetu konačno dočekao svojih pet minuta, Kurtijevo prezime najčešće se pominje u trci za premijersku poziciju u Prištini.

foto: EPA/Valdrin Xhemaj

O njemu znamo relativno najmanje osim da ne krije mržnju prema Srbima i svemu što je srpsko kao i da je u nekoliko navrata pravio incidente u prištinskom parlamentu sa suzavcem i dimnim bombama te izazivao Srbe crtajući mape tzv. velike Albanije na kojima je Albaniji pripajao ne samo Kosmet već i Preševo, Bujanovac i Medveđu. 

Rođen je 1975. godine na Kosovu pošto mu se otac Albanac doselio iz Crne Gore u Prištinu u potrazi za poslom gde je upoznao i oženio se tamošnjom učiteljicom.

foto: EPA/Georgi Licovski

Kurti je fakultet završio u Prištini, a "kalio" se radeći kod prepredenog SFRJ disidenta i albanskog političara Adema Demaćija u vreme kada je postao politički predstavnik terorističke OVK. 

foto: EPA/Stringer

U vreme parlamentarnih izbora 2017. godine Kurti je ocenjen kao "najsiromašniji" kandidat za tadašnjeg premijera južne pokrajine. On je tada prijavio imovinu vrednu 85.000 evra, ali na ime supruge Rite Knudsen, inače Norvežanke i stručnjaka za temu terorizma?! 

Kurti je tada naveo da ne raspolaže ušteđevinom kao i da mu je godišnji prihod 18.824 evra...

Sa suprugom i ćerkom
Sa suprugom i ćerkomfoto: EPA/Georgi Licovski

Naime, pre šest godina Kurti se oženio Norvežankom Ritom koja se bavi istraživanjem u oblasti borbe protiv terorizma, radikalizma, ekstremizma i slično...

foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Interesantna profesija za suprugu čoveka koji je mesec dana uoči prekjučerašnjih izbora najavljivao biračima da će proterati srpski jezik sa Kosmeta...

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...