Najnovije vesti

ERDOGAN NAKON TRILATERALNOG SASTANKA:  Auto-put Beograd - Sarajevo zbližiće još više Srbiju i BiH! Odlučni smo da nastavimo sa ovim sastancima
Foto: Ana Paunković

povezivanje regiona

ERDOGAN NAKON TRILATERALNOG SASTANKA: Auto-put Beograd - Sarajevo zbližiće još više Srbiju i BiH! Odlučni smo da nastavimo sa ovim sastancima

Politika

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je današnji Samit Srbija-Turska-BiH bio plodonasan, da su lideri zemalja odlučni da nastave trilateralni mehanizam, te da je najvažnije to što se, kako je rekao, pre svega, razmišlja o celom regionu.

 

Sledeći sastanak, istakao je, biće održan u BiH, a zatim u Turskoj.

 

1 / 19 Foto: Ana Paunković

 

"Odlučni smo da nastavimo trilateralni mehanizam. Kada je reč o Srbiji i BiH, građanima, to će zbližiti i ljude i dve zemlje. A, najvažnija poenta današnjeg sastanka je ta što se, pre svega, razmišlja o celom regionu", rekao je Erdogan na zajedničkoj pres konferenciji nakon trilateralnog sastanka.

 

Turski predsednik je istakao da će auto-put Beograd - Sarajevo još više zbližiti Srbiju i BiH.

 

"Put je sinonim za civilizaciju, za život. Ako imamo put između dva naroda, to će imati još veći uticaj na građane, a još veći na sprečavanje migracija. Naprotiv, učiniće region mestom koje privlači ljude, oni više neće odlaziti iz domovine", rekao je Erdogan.

 

Osvrnuo se na problem sa formiranjem Saveta ministara u BiH, navodeći da je prošlo 12 meseci a da vlada nije formirana, te da takvi problemi moraju da se reše.

 

"Bez vlade ne može na efikasan način da se nastavi sa poslom", podvukao je Erdogan.

 

On je zahvalio predsedniku Srbije na gostoprimstvu, dodajući da se raduje narednim susretima.

 

"Posle naših susreta koji su se fokusirali na odnose Srbije i Turske i koji su bili korisni i plodonosni i ovaj samit danas je takođe veoma plodonosan i to nas čini veoma srećnima", rekao je Erdogan.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...