Najnovije vesti

VULIN O POSETI GRENELA: Očekujem da čujem stav SAD o dijalogu, Albanci dali besu u Briselu, pa sve pogazili
Foto: Stefan Jokić

dolazi "mali tramp"

VULIN O POSETI GRENELA: Očekujem da čujem stav SAD o dijalogu, Albanci dali besu u Briselu, pa sve pogazili

Politika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom posete specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, kaže da očekuje da čuje stavove SAD.

 

On ističe da su ti stavovi za nas veoma važni i dodaje da je takođe važno da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga dođe, da se nastavi u najboljoj mogućoj meri, ali i da je za dijalog potrebno najmanje dvoje.

 

"Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i nije moguće da vi sve sporazume stalno preispitujete i da sve ono što je jednom potpisano i dogovoreno sutra bude predmet osporavanja kako se promeni politička partija ili kako se promeni pozicija određenog političkog aktera", kaže Vulin.

 

Prema njegovim rečima, priča o Briselskom sporazumu je, ako ništa drugo, razbila jednu legendu u koju su, kako kaže, mnogi verovali, da kosovski Albanci imaju besu - reč koju kada daju od nje ne odstupaju.

 

"Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum i formirati Zajednicu srpskih opština, a onda je Tači izašao i rekao da je sve lagao i da neće nikada sprovesti Zajednicu srpskih opština", naveo je on i dodao da su se slične stvari više puta ponovile.

 

Vulin kaže da oni ne drže reč, da "lažu kad god i gde god mogu" i da se nada da će to međunarodna zajednica već jednom shvatiti.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...