ČADEŽ SE SASTAO SA GRENELOM: Američki zvaničnik donosi ekonomski pristup rešavanju pitanja KiM
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni izaslanik američkog predsednika

ČADEŽ SE SASTAO SA GRENELOM: Američki zvaničnik donosi ekonomski pristup rešavanju pitanja KiM

Politika -

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel, koji je danas doputovao u Beograd, sastao se sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Čadež je izjavio da se Grenel nije slučajno sastao sa predstavnikom poslovne zajednice u Srbiji, jer želi da u prvi plan stavi ekonomski pristup u rešavanju tog problema.

On je rekao da mu je Grenel kazao da se i u Prištini prvo video sa predstavnicima poslovne zajednice i da je u pitanju novi pristup u rešavanju tog jako kompleksnog političkog problema.

Čadež kaže da je sastanku sa Grenelom prisustvovao i predsednik nemačke Štada grupe i predsednik Nemačko-srpske privredne komore Roland Zeliger, kao i biznismen Andrej Jovanović, koji je u prethodnom periodu napravio dosta posla sa američkim kompanijama.

"Grenel je iskusan političar i diplomata i mogao sam da vidim da kod njega postoji velika spremnost da se reši taj problem", rekao je Čadež.

Predsednik PKS je dodao da sastanku sa Grenelom nije prisustvovao specijalni izalasnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer i da je bio samo jedan predstavnik ambasade SAD u Beogradu.

Ambasada SAD je na svom Tviter nalogu, uz fotografiju dočeka američkog ambasadora na beogradskom aerodromu, postavila i njegovu poruku.

"Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu", poruka je Grenela.

Izaslanik Donalda Trampa juče je boravio u Prištini, gde je razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, ali nije davao izjave posle tih susreta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track