VUČIĆ SE SASTAO S GRENELOM: Kompromisno rešenje može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

poseta trampovog izaslanika

VUČIĆ SE SASTAO S GRENELOM: Kompromisno rešenje može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas po podne u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račardom Grenelom.

Predsednik Vučić upoznao je izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

"Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije“, zaključio je predsednik Vučić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Snažno uverenje Trampove administracije jeste da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira. Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost“, istakao je specijalni izaslanik Grenel.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Grenel je jutros doputovao u Beograd, iz Prištine, gde je u sredu razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, uključujući Aljbina Kurtija, ali nije davao izjave posle tih susreta.

Ambasada SAD je na svom tviter nalogu, uz fotografiju dočeka američkog ambasadora na beogradskom aerodromu, postavila i njegovu poruku: "Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu", poruka je Grenela.

On je ranije danas u Beogradu razgovarao sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Nije poznato zasad šta su bile teme tog razgovora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track