Najnovije vesti

VLADIKA GRIGORIJE: Srpska opozicija nema kvalitete!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Oglasio se

VLADIKA GRIGORIJE: Srpska opozicija nema kvalitete!

Politika

Ne može biti dobra ona opozicija koja čeka da predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpiše nešto u vezi s Kosovom, pa da na tome temelji svoj trijumf

Vladika SPC Grigorije ocenio je da srpskoj opoziciji nedostaju određeni kvaliteti, te da joj jedini cilj ne sme biti jedino rušenje vlasti.

 

Otkrio je da neke iz opozicije i lično poznaje, a istakao je i da opozicija ne može biti bilo kakva - na primer, opozicija puna kalkulacija ili opozicija koja ne zna šta hoće.

 

On je u svojoj knjizi „Gledajmo se u oči“ naveo da bi opoziciju u Srbiji opisao rečima svog devedesetogodišnjeg poznanika koji mu je, kako kaže, otvorio oči rečenicom: „Lošu vlast na tom mestu uvek drži loša opozicija.“

 

- Ne može biti dobra ona opozicija koja čeka da predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpiše nešto u vezi s Kosovom, pa da na tome temelji svoj trijumf. Opozicija mora da bude beskompromisna, iskrena, takva da građani Srbije mogu da kažu: „Ovi ljudi će nam pružiti slobodu i dostojanstvo“.

 

Uloga nas kao hrišćana nije da nekog srušimo, nego da budemo spremni da se žrtvujemo, te da naša žrtva otkrije prevaru i falsifikat.

 

Kaže da slabost „srbijanske opozicije“ leži upravo u nedostatku pomenutih kvaliteta.

 

- Opoziciji ne sme da bude cilj da sruši vlast, a da potom radi to isto što je radila prethodna vlast - naveo je Grigorije.

 

 

Kurir.rs / Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...