VUČIĆ UŽIVO IZ KOVINA O KOSOVU: Sa Grenelom sam imao ozbiljan, otvoren i odgovoran razgovor i tačka! Ljudi, niko nam ne nudi podelu, niko nam ne nudi ništa! Lepo mi dođe da se obesim kad čujem... (KURIR TV)
Foto: Kurir TV Printskrin

otvoreno o susretu sa trampovim izaslanikom

VUČIĆ UŽIVO IZ KOVINA O KOSOVU: Sa Grenelom sam imao ozbiljan, otvoren i odgovoran razgovor i tačka! Ljudi, niko nam ne nudi podelu, niko nam ne nudi ništa! Lepo mi dođe da se obesim kad čujem... (KURIR TV)

Politika -

Ja sam slušao tog gospodina koji preti mojoj ćerci maloletnoj, nisam naročito fasciniran ni njegovom hrabrošću, niti likom i delom kao neki u Beogradu, rekao je Vučić o Kurtiju dodajući da mu dođe da se "obesi o ovaj ovde vetrogenerator kad čuje gluposti kako je Amerika promenila svoj stav"

KOVIN - Imao sam ozbiljan, otvoren i odgovoran razgovor sa američkim ambasadorom u Nemačkoj i specijalnim izaslanikom predsednika Trampa Ričardom Grenelom i tačka. To je sve što mogu da kažem - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Kovinu obraćajući se novinarima posle otvaranja vetroparka Čibuk 1.

Vučić je rekao da će povodom tog susreta izaći u javnost kad ozbiljno promisli šta će reći i šta nam je činiti jer mu cilj nije dobijanje političkih poena.

On je rekao da je primoran da sluša gluposti i bajke, a stvarnost je da "nam

niko ne nudi nikakvu podelu, da nam niko ne nudi ništa!"

On je na taj način burno reagovao na naslove u štampi u kojima nam navodno Amerika nudi ovo ili ono i rekao: Lepo mi dođe da se obesim o ovaj ovde vetrogenerator... Da čovek uzme konopče i da se obesi kad pročita tako nešto... Ljudi, niko nam ne nudi nikakvu podelu, niko nam ne nudi ništa... Niko neće ništa da nam da... Svi hoće da vide Srbiju bez Kosova a da li će to da upakuju sa žutom mašnicom...

1 / 26 Foto: Kurir TV Printskrin

Na pitanje o srpskom ministarskom mestu u novoj prištinskoj vladi, Vučić je rekao da se u suštini albanska politika svodi na to kako da izbace Srbiju. Srbi koji im nisu remetilački faktor njima ne smetaju, ne predstavljaju im problem jer će služiti njihovim interesima, ali im smetaju Srbi koji imaju drugačije mišljenje... Oni im nisu dobrodošli...

Vučić je rekao da Kurti nastavlja tamo gde je Haradinaj stao i to u još snažnijem svetlu i da je takva politika nedvosmislena, ali da time nismo ni uplašeni ni fascinirani...

Uskoro promene u SNS

Vučić je najavio je danas da će uskoro biti promena u njegovoj stranci.

- Neki su lagali kako neću da predam vlast na izborima. Na svakim izborima kada neko drugi pobedi predaću vlast. Ali rekao sam da me neće pobediti na izborima, već da ću pre ja da odem, rekao je Vučić komentarišući optužbe opozicije.

Vučić je podsetio da je pre par godina najavio da će sam otići sa vlasti kada bude imao 26 odsto podrške, preneo je Tanjug.

- Koliko mi se čini, sada je više nego dupla podrška, i to pet ili šest godina kasnije, konstatovao je on. Što se stranke tiče, kaže, uskoro će biti promena.

- Da vam nešto kažem, to za naše ljude na KiM nije dobra poruka, ali za nas u Srbiji... Nismo nešto naročito uplašeni, ni fascinirani... Ja sam slušao tog gospodina koji preti mojoj ćerci maloletnoj, nisam naročito fasciniran ni njegovom hrabrošću, niti likom i delom kao neki u Beogradu... Nismo nešto naročito uplašeni da će nešto da preduzmu... Kako bih rekao, kao što dizgini ili kajasi nisu u našim rukama, još su manje u njihovim... - rekao je Vučić objasnivši da to tako izgleda kad neko ne razume svoju poziciju u politici te da je neodgovornost inače imanentna njihovoj politici.

On je dodao da će Kurti na kraju u vladu uzeti Radu Trajković, na to jedno zagarantovano mesto za Srbe, iako za nju niko nije glasao, čak ni članovi njene familije.

(Kurir.rs/SĐP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track