ANA BRNABIĆ: Znam sadržaj razgovora Vučića i Grenela, ali na predsedniku je da o tome govori
Ilustracija, Foto: BETA

nema komentar

ANA BRNABIĆ: Znam sadržaj razgovora Vučića i Grenela, ali na predsedniku je da o tome govori

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić nije želela večeras da komentariše sadržaj razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela, iako je, kako je rekla, upoznata sa njegovom sadržinom, ali je navela da je njen sastanak sa Grenelom bio dobar i da se fokusirao na ekonomski razvoj.

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da je prenela Grenelu da da Beograd nikada nije ušao u trgovinski rat sa Prištinom, čak ni u najtežim okolnostima, poput one kada je "kidnapovan i terorisan" direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

"Ono u čemu se generalno slažem je da ukoliko je ekonomska situacija bolja, ako postoji trgovinska i robna razmena, ljudi bolje i kvalitetnije žive, imaju radna mesta, bolje plate, onda se političke tenzije smanjuju i veći je prostor za kompromis. To i mi pokušavamo da uradimo", rekla je Brnabić.

Komentarišući navode da je predsednik Srbije Aleksandar Vučcić sam pisao službenu belešku tokom razgovora sa Grenelom, Brnabić je rekla da zna sadržaj njihovog razgovora, ali da nije videla službenu belešku.

"Predsednik uglavnom i svoje govore piše sam, tako da me ne čudi da je pisao i službenu belešku. Ali neću pričati o tom razgovoru jer mislim da je na njemu da to kaže", navela je Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić večeras je, komentarišući prekid u brojanju glasova iz centralne Srbije u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisiji, rekla da je to pokušaj da se "njihovi Srbi" uvedu u novu prištinsku vladu.

"Plašim se da ih baš briga kako su Srbi glasali, a i Srbe koji bi ušli u tu vladu je da baš briga. Radi se o ljudima koji su, kad su hteli da naprave Vojsku Kosova direktno prekršili sopstveni ustav", navela je Brnabić u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Ona je ispričala i da je jednom prilikom specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Metju Palmeru ukazala na to da Priština radi sve što hoće, da se ne osvrće ni na zakone, ni na ustav, ni na međunarodno pravo.

"On je rekao, pa dobro, to je mlada demokratija", navela je Brnabić.

Brnabić je rekla i da nema preteranih očekivanja posle najave Aljbina Kurtija o krsenju CEFTA sporazuma.

"Nemam očekivanja, ali imam nadu da ćemo nastaviti dijalog. To bi bilo dobro i za Srbe i za Albance na KiM", rekla je Brnabić.

foto: Beta

Dodala je da je za nju najveći ''zaokret'' napravila Rada Trajković jer je smatrala da ona podržava bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, ali se, ocenila je premijerka Brnabić, "brzo prešaltala na Kurtija".

Ocenila je i da je ''strašno'' što je Rada Trajković protiv Srpske liste, koja je, podsetila je, osvojila više od 95 odsto glasova na KiM.

"Ali šta god da kažete ne možete da sporite legitimitet Srpske liste", primetila je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track